Петък, 26 Април 2024, 01:10

Билкозаготвителите се отчитат до 20 януари

17 Януари 2012, 10:35
(0) (0)
Ботевград - Новини
Прочетена: 1938 0


20 януари е крайният срок, в който билкозаготвителите трябва да се отчетат в Регионалните Инспекции по Околната Среда и Водите. В справката трябва да бъдат отбелязани количествата изкупени, налични и реализирани билки през 2011 година. 
Билкарите трябва да разполагат с  документ за произход. Той се издава от Държавните горски стопанства или от съответната община.
Базите трябва да отговарят на определени условия, разписани в Наредба, като обособени помещения за събиране, изсушаване и съхранение на билките и съответните указателни табели. Хладилните бази, изкупуващи неподложени на първична обработка билки, също трябва да представят такава информация в инспекцията.
Ако бъдат установени нарушения паричните санкции могат да достигнат до 1 000 лв., а имуществените - до 2,500 лв. Лечебните растения, които са под специален режим на ползване се определят със заповед на министъра на околната среда и водите.
В нея е записано разпределението на квотите  свързани с  количества и видове билки, които следва да се събират през годината.


Източник: balkanec.bg

Коментари (0)

Няма добавени коментари

Добави коментар:

Назад

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички
виж всички
виж всички

Анкета » коментари (4)

Ще има ли предсрочни избори отново?

Анкета » коментари (4)

Ще има ли предсрочни избори отново?

отговори
Да. Категорично! (191)
70% Complete
Не. Само се пазарят за порциите във властта. (123)
70% Complete
Не знам и не ме интересува. (44)
70% Complete
Поредната политическа глупост. (54)
70% Complete