Неделя, 29 Ноември 2020, 12:25

Битови кражби тормозят жителите на с. Габра

24 Юни 2017, 00:21
(0) (0)
Елин Пелин - Новини
Прочетена: 2370 1


Местните започват подписка с искане за изграждане на видеонаблюдение в селото. Циганите не пропускат да грабят и от мината, или поне това, което е останало от нея. Възползвайки се местоположението на Габра, мургави банди използват черните пътища откъм с. Борика (Ихтиманско), Крушовица и Вакарел. Повечето от къщите в селото вече са станали жертва на набезите.

Кметът на Габра Андрей Пенчев е изчислил, че изграждането на видеонаблюдение, което да обхване всички входове и изходи на селото, ще струва между 4 и 5 хиляди лева. От общинската администрация на Елин Пелин на този етап отказват да отпуснат необходимите средства, затова жителите на Габра започват подписка. Постоянен пункт за събиране на подписи ще има в бистро „Градината“. Очаква се въпросът да бъде повдигнат и на предстоящата сесия на Общински съвет – Елин Пелин идната седмица.

Преди година в община Елин Пелин бе открит ситуационен център, който е в пряка връзка с местното районно управление на МВР. В града бе изградено и видеонаблюдение. Камерите на входовете на Елин Пелин заснемат номерата на автомобилите и в случай на инциденти могат веднага да подадат информация до полицията за издирвани автомобили. Тази система за видеонаблюдение, обаче остава мираж за селата в общината.


Източник: balkanec.bg

Коментари (1)

Добави коментар:

Назад

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички
виж всички
виж всички

Анкета » коментари (9)

Какво е Вашето мнение за затварянето на ул."Свобода?

Анкета » коментари (9)

Какво е Вашето мнение за затварянето на ул."Свобода?

отговори
Напълно съм съгласен (647)
70% Complete
Не съм съгласен (377)
70% Complete
Съгласен съм за еднопосочно затваряне на улицата (340)
70% Complete