Петък, 29 Март 2024, 15:53

Бивш кметски наместник на с. Опицвет осъден за документни измами, свързани с пенсионни фондове

2 Август 2016, 12:51
(0) (0)
Костинброд - Новини
Прочетена: 1493 0


Досьдебното производство срещу Стефчо Алексов, бивш кметски наместник на с. Опицвет, общ.Костинброд, е започнало през м. август 2014 г. Тогава му е повдигнато обвинение за извършено престъпление по чл. 311, ал. 1 от Наказателния кодекс – съставяне на официални документи, удостоверяващи неверни обстоятелства.
 
За времето от 09.12. до 19.12.2013 г. в качеството си на длъжностно лице „кметски наместник" на с. Опицвет, назначен с допълнително споразумение към трудов договор, обвиняемият Алексов извършил шест престъпни деяния, като в кръга на службата си съставил официални документи, в които удостоверил неверни обстоятелства. Без знанието на съответните лица той изготвил удостоверявания на техните подписи върху частни документи – Заявления за промяна на участие и прехвърляне на натрупаните суми по индивидуалната партида в друг съответен фонд за допълнително задължително пенсионно осигуряване. Фактически Алексов удостоверил, че положените в тези документи подписи са на заявителите, което не отговаряло на истината, като целял те да бъдат използвани като доказателство за тези обстоятелства.
 
Обвиняемият е сключил споразумение с Районна прокуратура – Костинброд, което съдът одобри и наложи наказание „лишаване от свобода“ за една година, изпълнението на което е отложено за срок от три години. Той е осъден да заплати съдебни разноски, възлизащи на 454 лв.
 
Определението на съда е окончателно и не подлежи на обжалване.


Източник: balkanec.bg

Коментари (0)

Няма добавени коментари

Добави коментар:

Назад

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички

Анкета » коментари (2)

Ще има ли предсрочни избори отново?

Анкета » коментари (2)

Ще има ли предсрочни избори отново?

отговори
Да. Категорично! (105)
70% Complete
Не. Само се пазарят за порциите във властта. (110)
70% Complete
Не знам и не ме интересува. (31)
70% Complete
Поредната политическа глупост. (37)
70% Complete