Понеделник, 9 Декември 2019, 17:03

Бивш кметски наместник на с. Опицвет осъден за документни измами, свързани с пенсионни фондове

2 Август 2016, 12:51
(0) (0)
Костинброд - Новини
Прочетена: 939 0


Досьдебното производство срещу Стефчо Алексов, бивш кметски наместник на с. Опицвет, общ.Костинброд, е започнало през м. август 2014 г. Тогава му е повдигнато обвинение за извършено престъпление по чл. 311, ал. 1 от Наказателния кодекс – съставяне на официални документи, удостоверяващи неверни обстоятелства.
 
За времето от 09.12. до 19.12.2013 г. в качеството си на длъжностно лице „кметски наместник" на с. Опицвет, назначен с допълнително споразумение към трудов договор, обвиняемият Алексов извършил шест престъпни деяния, като в кръга на службата си съставил официални документи, в които удостоверил неверни обстоятелства. Без знанието на съответните лица той изготвил удостоверявания на техните подписи върху частни документи – Заявления за промяна на участие и прехвърляне на натрупаните суми по индивидуалната партида в друг съответен фонд за допълнително задължително пенсионно осигуряване. Фактически Алексов удостоверил, че положените в тези документи подписи са на заявителите, което не отговаряло на истината, като целял те да бъдат използвани като доказателство за тези обстоятелства.
 
Обвиняемият е сключил споразумение с Районна прокуратура – Костинброд, което съдът одобри и наложи наказание „лишаване от свобода“ за една година, изпълнението на което е отложено за срок от три години. Той е осъден да заплати съдебни разноски, възлизащи на 454 лв.
 
Определението на съда е окончателно и не подлежи на обжалване.


Източник: balkanec.bg

Коментари (0)

Няма добавени коментари

Добави коментар:

Назад

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички
виж всички

Анкета » коментари (7)

Къде ще празнувате Новогодишните празници

Анкета » коментари (7)

Къде ще празнувате Новогодишните празници

отговори
В България (401)
70% Complete
В чужбина (79)
70% Complete
Няма да празнувам (203)
70% Complete