Четвъртък, 25 Април 2024, 19:14

Бизнесменът Румен Романов стана Цар на виното в Скравена

2 Февруари 2015, 14:53
(0) (0)
Ботевград - Новини
Прочетена: 4726 4


Жителите на Скравена не измениха на традицията и почетоха народния празник Трифон Зарезан днес във вилната зона на селото от 12ч. Заради националния траур вчера зарязването на лозята бе извършено днес от кмета Иван Иванов и новоизбраните Цар на виното Румен Романов и Царицата на плодородието Галя Ангелова.
Първият пролетен празник бе открит от Цеца Гърбиджанова, председател на  Народно читалище „19-ти февруари”, откъдето се бяха постарали с празнична програма за доброто настроение на всички присъстващи.
 
Кметът Иван Иванов приветства с „Добре дошли” и увери празнуващите, че днес е в пълна сила народната максима „Не се знае какво печелиш, когато губиш”, след като припомни, че вчерашният ден, на който църквата почита Трифон Зарезан бе снежен, то днес е слънчево и топло. Отец Петър отслужи водосвет за здраве и берекет. В програмата се включи и малката Петя Василева, която прикова вниманието с изпълнението на две народни песни, като показа данни за народна певица. Местният поет Петко Петков рецитира няколко авторски стихотворения.
 
По традиция бе извършена дегустация на вино. В надпреварата за титлата Цар на виното се включиха 7 кандидати. Журито бе затруднено в излъчването на победител, тъй като 4 вина бяха с безупречни вкус, мирис и цвят. Журито бе в състав – председател кметът Иван Иванов и членове-Стефан Семков и Цеца Михова.
 
Миналогодишният цар на виното Красимир Драгомиров поздрави тазгодишния си наследник с пожеланието ”Дай Боже тази година берекет не само на лозето му, но и на вишневия му масив, а овцете във фермата му да близнат по три пъти”. Романов, който тази година осигури овца за празничната чорба, обеща че и догодина ще го направи. По повод титлата той заяви, че за първа година е направил 400 литра вино и обеща, че догодина ще удвои количеството.


Източник: balkanec.bg

Коментари (4)

  • Отговори (0) (0)
    1. добавен от: Анонимен 2 Февруари, 16:11

    Доколкото знам националния траур е 2 дни- включително и днес.

  • Отговори (0) (0)
    2. добавен от: Анонимен 2 Февруари, 16:17

    плащаш ставаш , догодина пак

  • Отговори (0) (0)
    3. добавен от: А 2 Февруари, 16:19

    Цеца Гърбиджанова не е председател на читалището-председател е Иван Николов

  • Отговори (0) (0)
    4. добавен от: Анонимен 2 Февруари, 18:00

    снимка №24 е най-хубава

Добави коментар:

Назад

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички
виж всички

Анкета » коментари (4)

Ще има ли предсрочни избори отново?

Анкета » коментари (4)

Ще има ли предсрочни избори отново?

отговори
Да. Категорично! (187)
70% Complete
Не. Само се пазарят за порциите във властта. (123)
70% Complete
Не знам и не ме интересува. (43)
70% Complete
Поредната политическа глупост. (53)
70% Complete