Петък, 29 Март 2024, 08:27

Благодарствено писмо към инспектора от икономическа полиция в РУ - Правец - Георги Колев

15 Юли 2019, 14:19
(2) (0)
Правец - Новини
Прочетена: 2864 9


Г-н Румен Рачев от Ботевград изказва своята изключителна благодарност към инспектора от икономическа полиция в РУ - Правец - Георги Колев за професионализма, усърдието и отдадеността в работата му, довели до благоприятната развръзка на поетия от него случай в благодарствено писмо до Директора на ОДМВР - София - Старши комисар Николай Викторов Спасов.

Уважаеми г-н Спасов,

През м. юли 2018 сключих договор за строителство на къща по стопански начин. Изпълнението на договорените СМР закъсняваше по вина на строителя. През ноември 2018 той ми поиска аванс в размер на 15 000 лв. за покрива, макар че още не бе завършил предходния етап. С желание работата по къщата да не се бави, му дадох този аванс. Неприятно бях изненадан, когато веднага след това напусна строежа без всякакво предизвестие. Къщата остана да зимува без покрив. Никакви телефонни разговори, никакви писмени покани да продължи работата си по къщата не дадоха резултат. Бях много разочарован и отчаян. Всички мои амбиции и планове рухваха със загуба на повече от 20 000 лева.
Реших да се обърна за помощ към Прокуратура - Ботевград и през м. август 2019 внесох жалба по случая. Честно да си призная, не бях оптимист , че ще реша проблема, но нямах друга алтернатива.
Бях приятно изненадан, когато след 2 седмици ми се обади г-н Колев - служител в МВР Правец, който работел по случая и ме информира какво е направил. Зарадвах се на това обаждане и още повече от обстойната информация по случая, която ми вдъхваше надежда. По това време не бях в страната. Върнах се след 3 седмици и веднага потърсих г-н Колев за среща. Той ме прие с внимание и ми разказа подробно какво прави по случая. Бях поласкан от човешкото отношение и професионалния подход на този човек, от неговото желание да помогне и амбицията, с която работеше по случая. Честно да си призная, не очаквах такова внимание и такава ангажираност. Веднага разбрах, че с моя случай се занимава един професионалист с много опит и човешки добродетели, за който бюрократизма в работата е непознато понятие. Моите първи впечатления се оказаха верни. Малко след тази среща строителите се върнаха на обекта и строителството продължи.
Но това не е всичко. Г-н Колев продължи да наблюдава случая и работата на строежа и лично е посещавал обекта и се е информирал за хода на строежа. Този личен човешки ангажимент и решителната намеса не могат да останат незабелязани. Впечатляващи са неговият интелигентен подход и професионализъм, с който си служи в работата.
Не мога да Ви опиша с думи приятното чувство на благодарност към този човек, който направи възможно решаването на проблема ми. Чувствам се по особен начин горд, че се запознах с г-н Колев и се радвам, че в МВР работи такъв служител.
Сметнах за свой дълг да изразя своята благодарност към него и към МВР за благородната мисия , която изпълнява в защита на българските граждани.
Благодаря Ви!




Източник: iacp-sofia.mvr.bg

Коментари (9)

  • Отговори (7) (0)
    1. добавен от: Анонимен 15 Юли, 15:20

    Браво!

  • Отговори (9) (0)
    2. добавен от: Анонимен 15 Юли, 15:39

    Достоен за пример браво,

  • Отговори (7) (0)
    3. добавен от: Анонимен 15 Юли, 15:54

    Ех ако работеха така и у нашиьо грат

  • Отговори (6) (4)
    4. добавен от: Анонимен 15 Юли, 15:59

    Ех и кмето ни така ако рабогеше като Гуня ...

  • Отговори (0) (0)
    5. добавен от: Велчо Стоименов 15 Юли, 16:13

    Буто е велик!

  • Отговори (2) (2)
    6. добавен от: ХХХ 15 Юли, 17:17

    Реших да се обърна за помощ към Прокуратура - Ботевград и през м. август 2019 внесох жалба по случая. Алооо, АВГУСТ 2019 още не е дошъл!

  • Отговори (0) (0)
    7. добавен от: чочо 15 Юли, 19:44

    Добре благодариш, но ти беше ли направил договор със строителната фирма /ако е фирма/. В интернет има много добри примерни договори. Това може да послужи и на други, които мислят да строят, да сменят покриви и т.н.

  • Отговори (3) (0)
    8. добавен от: Анонимен 15 Юли, 20:36

    Учителю номер 7 и каква щеше да е разликата след като и устните договори са валидни пред съда? И като има написан договор и почне едно съдене 5 години и файда голяма

  • Отговори (0) (0)
    9. добавен от: Коста 3 Януари, 02:50

    ТОВАСА ИСТИНСКИТЕ СПРАВЕДЛИВИ ,УНИКАЛНИ ХОРА НА БЪЛГАРИЯ ГОРДЕЕМ СЕ ЧЕ ИМА ОЩЕ ТАКИВА ГИГАНТИ ЗА ДОБРОТА И СПРАВЕДЛИВОСТ

Добави коментар:

Назад

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички

Анкета » коментари (2)

Ще има ли предсрочни избори отново?

Анкета » коментари (2)

Ще има ли предсрочни избори отново?

отговори
Да. Категорично! (105)
70% Complete
Не. Само се пазарят за порциите във властта. (110)
70% Complete
Не знам и не ме интересува. (31)
70% Complete
Поредната политическа глупост. (36)
70% Complete