Четвъртък, 20 Февруари 2020, 23:23

Благотворителност в Дом „Адриан Атанасов” днес

12 Април 2012, 13:50
(0) (0)
Ботевград - Новини
Прочетена: 4505 0


Представители на национален фонд „Свети Никола” посетиха днес по обяд Дом за възрастни хора „Адриан Атанасов”. Това бяха Петя Цветанова (председател на фондацията) и доброволецът Ирина Манолова. Поводът бе дарителска инициатива за  малчуганите  от  „Дом за деца лишени от родителска грижа” с. Гурково, както и за възрастните хора. Те получиха много сладкиши, сокове, бонбони и козунаци.
По традиция на днешния ден- Велики четвъртък се боядисват яйца. Това бе и поводът децата да госуват на бабите и дядовците. Мъничетата внесоха много ведро настроение и истински се забавляваха по време на оцветяването на 100 яйца. Бабите пък най-любезно им показваха как става това.
За фонд „Свети Никола” това бе поредната благотворителна дейност, която преди Разпети петък и Великден е знак за изключително милосърдие.”За голямо ваше щастие децата в неравностойно положение и възрастните хора в ботевградския край нямат особена нужда от подпомагане, тъй като те са обгрижвани много добре”, каза за „Балканец” Петя Цветанова. Затова тя каза развълнувана „Ние подаряваме емоция, но и получаваме емоция”.Организацията се занимава предимно с предоставяне на хуманитарна помощ вече 14 години и никога не се афишира с това, "защото до правиш добро за другите не е на всяка цена, а иска сърце", каза още Петя Цветанова.

Източник: balkanec.bg

Коментари (0)

Няма добавени коментари

Добави коментар:

Назад

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички

Анкета » коментари (6)

Какво си пожелавате за Новата 2020 година?

Анкета » коментари (6)

Какво си пожелавате за Новата 2020 година?

отговори
Здраве, защото то е най-важното (401)
70% Complete
Пари, че сме заникъде без тях (37)
70% Complete
Любов, за да е по-красив всеки наш ден (31)
70% Complete
Мир по Земята (70)
70% Complete