Четвъртък, 18 Април 2024, 05:14

Блестящ завършек на Мулти Европейските игри по олимпийско таекуон - до за състезателите на "Сунг - ри Ботевград"!

11 Юни 2018, 14:38
(0) (0)
Ботевград - Новини
Прочетена: 2054 4


Калоян Бинев спечели златното отличие в категория до 63 кг. мъже в последния ден на провеждащите се в Пловдив Мулти Европейски игри!
Кало направи изключително състезание, преодоля много силни противници, прояви характер и хладнокръвие и напълно заслужено триумфира с титлата в категория до 63 кг. при мъжете.
Поставеният под номер 1 в основната схема Калоян започна състезанието с победа над македонеца Иван Крстевски, която дойде в края на редовното време. След Крстевски, Кало Бинев се изправи срещу изключително агресивния турчин Демир. Състезателят от Турция се опита да наложи много високо темпо на игра още от самото начало, но нашият състезател успешно рушеше играта на своя опонент, което изнерви турчина и той започна да допуска повече грешки, от които по - блестящ начин се възползва Калоян, като в крайна сметка спечели срещата с убедителна преднина. На полуфинала Калоян отстрани руснака Руслан Алиев. Алиев също си изпусна нервите в третия рунд на срещата и нанесе непозволен удар на Калоян, но нашето момче запаси самообладание и не се подведе по провокацията на руснака и спечели срещата. В края на деня, Калоян излезе във финалната битка срещу германеца Константинидис. Срещата беше много "завързана" и напрегната, като непосредствено преди края на редовното време германецът успя да поведе в резултата. В оставащите 7 секунди до края, Кало предприе мощна атака и буквално прегази Константинидис, като времето спря при резултат 11 - 9 за Калоян.
Другият ни представител при мъжете, Влади Далаклиев участва в състезанието невъзстановен от травмата получена на Гранд при турнира в Рим предишната седмица. Въпреки сериозният риск от усложнения, желанието да играе пред родна публика беше по - силно и Влади взе решение да се пусне в надпреварата непосредствено преди официалния кантар. В първата си среща Влади, който беше поставен под номер едно в основната схема надигра българския състезател Кристиян Анастасов, след което се изправи пред французина Шанон Фар, надиграл преди това молдовеца Дмитри Сулеак. Фар опита да се възползва от здравословните проблеми на Далаклиев, но класата му просто не беше на нивото на българския състезател. Влади изнесе урок на французина и приключи срещата с голяма разлика в точките. След тази среща болката в бедрото и коляното на Далаклиев се появи отново и се взе решение да не се рискува повече и Влади се отказа от по - нататъшно участие в състезанието.
Една от изгряващите звезди на клуба, бронзовият медалист от Световното първенство за кадети от 2017 г. Кристиян Златев спечели среброто в категория + 78 кг. младежи. Той се наложи в полуфиналната среща в оспорвана битка над гръцкия състезател Христос Пападополу, като победата дойде трудно в като мач, който трябваше да се решава с допълнителен рунд. След това на финала Кристиян отстъпи над друг грък - Апостолос и остана със сребърното отличие. Трябва да се отбележи, че това е първата година в която Кристиян се състезава при младежите и резултатите, които постига са наистина забележителни.
Иван Симеонов отново направи подвиг, като спечели бронзовото отличие в категория младежи до 48 кг. Той надигра в първата среща Дамян Маричич от Сърбия, след него отстрани българина Емил Молов, а на полуфинала се изправи срещу европейският шампион Даниел Ладжев. Ванчо изоставаше в ръстово отношение значително от своя съперник, но компенсираше с много смелост и тактическа дисциплина. За съжаление Ладжев успя да се възползва от своите силни страни и спечели срещата.
Да припомним, че в самото начало на състезанието злато спечели в категория кадети до 47 кг. Християна Христова. Така общият актив на ботевградските състезатели от първите Мулти Европейски игри е 2 златни, 1 сребърен и 2 бронзови медали.

Източник: balkanec.bg

Коментари (4)

  • Отговори (7) (0)
    1. добавен от: Анонимен 11 Юни, 16:21

    Браво момчета, жалко че и за вас не се вдига толкова шум,колкото за едни престъници....

  • Отговори (3) (0)
    2. добавен от: Анонимен 11 Юни, 17:39

    Честито! Нови успехи на спортното поле,младежи!!!

  • Отговори (1) (0)
    3. добавен от: Анонимен 11 Юни, 22:11

    Браво

  • Отговори (1) (0)
    4. добавен от: Анонимен 12 Юни, 00:26

    Незнам до кога в тази държава ще се говори и гледа само на футбола. Медалите и титлите са в другите спортове на които не се обръща внимание. Браво момчета.

Добави коментар:

Назад

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички
виж всички

Анкета » коментари (4)

Ще има ли предсрочни избори отново?

Анкета » коментари (4)

Ще има ли предсрочни избори отново?

отговори
Да. Категорично! (168)
70% Complete
Не. Само се пазарят за порциите във властта. (120)
70% Complete
Не знам и не ме интересува. (39)
70% Complete
Поредната политическа глупост. (48)
70% Complete