Петък, 29 Март 2024, 10:24

Близо 14 милиона са пълнолетните пушачи, преминали на IQOS по света

16 Февруари 2020, 07:37
(0) (0)
Ботевград - Новини
Прочетена: 1651


Нагреваемите тютюневи изделия за IQOS са 3-тата най-продавана марка тютюневи изделия на пазарите, където се предлага устройството за нагряване на тютюн. Те достигат глобален пазарен дял от 5,5% през 4-тото тримесечие на 2019 г. Това показва последният глобален финансов отчет на Филип Морис Интернешънъл за 2019г.

Почти 14 милиона пълнолетни пушачи по света вече са преминали на устройството IQOS. Близо 10 милиона от тях са спрели напълно цигарите и са преминали изцяло към бездимната алтернатива IQOS, която се предлага на 52 пазара в света. Това обявиха от Филип Морис Интернешънъл при представянето на последния отчет за финансовите резултати на компанията за четвъртото тримесечие на 2019 г. и за цялата финансова година.

През 2019 г. обемите на продажби на нагреваемите тютюневи изделия нарастват до 44,2% в световен мащаб, докато обемите на доставките на цигари спадат с 4,5%, съобщиха от компанията. В изпълнение на визията си за изграждане на бъдеще без дим Филип Морис Интернешънъл планира да увеличи обема на продажбите си в глобален мащаб на нагреваемите тютюневи изделия с над 30% през 2020 г.

"Продължаваме със значителен напредък в трансформацията към бъдеще без дим, като бездимните ни продукти вече заемат 8% дял от обема на доставките ни и почти една пета от нетните ни приходи,“ заяви Андре Каланцопулос, главен изпълнителен директор на ФМИ след публикуването на финансовия отчет.

Основни акценти от отчета за финансовите резултати на ФМИ за 2019 г.:

• Потребителите на IQOS по света в края на годината са 13.6 милиона, от които 9.7 милиона са спрели напълно да пушат и са преминали на устройството за нагряване на тютюн, което се предлага на 52 пазара по света.
• Най-новото устройство в портфолиото на компанията IQOS 3 DUO бе пуснато на всички пазари по света, където се предлага IQOS, с изключение на САЩ, в края на 2019 г.
• Нагреваемите тютюневи изделия на ФМИ са 3-тата най-продавана марка тютюневи изделия на пазарите, където се предлага IQOS, с глобален пазарен дял от 5,5% за четвъртото тримесечие на 2019 г.
• Общият пазарен дял на нагреваемите тютюневи изделия на пазарите в света, където се предлага IQOS, с изключение на САЩ, нараства с 1.4 пункта до 5.0% за цялата 2019 г.
• Ключов момент за компанията бе пускането на IQOS за продажба на американския пазар през октомври 2019 г., след като Агенцията по храни и лекарства в САЩ издаде разрешение за продажбата му през април същата година след преглед на научното досие на компанията за системата за нагряване на тютюн.
• Обемите на доставки на конвенционални цигари и нагреваеми тютюневи изделия на компанията спадат с 2.0% в глобален мащаб, което отразява намалението на доставките на конвенционални цигари с 4.5% по света и увеличението на доставките на нагреваеми тютюневи изделия с 44.2%.

Повече информация за финансовите резултати на Филип Морис Интернешънъл за 4-тото тримесечие на 2019 и за цялата финансова 2019 година можете да намерите тук: https://philipmorrisinternational.gcs-web.com/static-files/ff615399-bffc-43dc-8a0d-3c774ca2b63a

Филип Морис Интернешънъл: изграждаме бъдеще без дим

Филип Морис Интернешънъл (ФМИ) е лидер на трансформацията в тютюневата индустрия с амбицията за изграждане на бъдеще без дим и замяна на конвенционалните цигари с бездимни продукти в полза на всички пълнолетни пушачи, които в противен случай биха продължили да пушат, и обществото като цяло. ФМИ е водеща международна тютюнева компания за производство и продажба на конвенционални цигари, бездимни продукти и свързаните с тях електронни устройства и аксесоари, и други изделия, съдържащи никотин, на пазари извън САЩ. От октомври 2019 г. устройството за нагряване на тютюн IQOS и консумативите за него се предлагат и на американския пазар, след разрешение от Американската агенция по храни и лекарства, от компанията „Алтриа Груп“, която осъществява продажбите в САЩ с лиценз на ФМИ. Продуктите без дим са бъдещето на ФМИ, като те макар и да не са безрискови, са по-добрият избор за пълнолетните пушачи в сравнение с продължителното пушене. На базата на своите мултидисциплинарни способи в разработването на нови продукти без дим, и благодарение на високотехнологичното си оборудване и водещи научни постижения, ФМИ се стреми бездимните продукти на компанията да отговарят на предпочитанията на потребителите и на строгите нормативни изисквания. Портфолиото от бездимни продукти на ФМИ включва устройства с нагряване на тютюн и електронни изпарители, съдържащи никотин. Към 31 декември 2019 г. според данни на ФМИ близо 9.7 милиона пълнолетни пушачи по света вече са спрели да пушат и са преминали напълно на устройството за нагряване на тютюн IQOS, което се предлага на 52 пазара по света. Повече информация можете да намерите на страниците на ФМИ: www.pmi.com и www.pmiscience.com.

Източник: balkanec.bg

Ключови думи: IQOS

Назад

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички

Анкета » коментари (2)

Ще има ли предсрочни избори отново?

Анкета » коментари (2)

Ще има ли предсрочни избори отново?

отговори
Да. Категорично! (105)
70% Complete
Не. Само се пазарят за порциите във властта. (110)
70% Complete
Не знам и не ме интересува. (31)
70% Complete
Поредната политическа глупост. (36)
70% Complete