Петък, 29 Март 2024, 07:05

Близо 44 хил.лв иска управителят на МБАЛ за ремонт на рушащата се колониада

29 Март 2017, 17:17
(0) (0)
Ботевград - Новини
Прочетена: 1718 33


В община Ботевград е постъпила докладна записка с вх. № 2900-11/20.02.2017г. от управителят на „МБАЛ - Ботевград" ЕООД гр.Ботевград, д-р Красимир Кушев. В нея той иска извършване на спешен ремонт на колонадата пред входа на лечебното заведение. Към настоящия момент съществува реална опасност за преминаващите хора под колонадата. По повод на това кметът Иван Гавалюгов е внесъл предложение до Общински съвет, да бъде дадено съгласие да бъдат отпуснати финансови средства в размер до 43 892 /четиридесет и три хиляди осемстотин деветдесет и два/ лева от собствени приходи на община Ботевград за извършване на спешен ремонт на колонадата пред входа на „МБАЛ - Ботевград" ЕООД гр. Ботевград.
Припомняме, че на 17 февруари граждани сигнализираха, че от въпросната колониоада се отчупи и падна отломка.

През юли 2010 г предходният управител на общинската болница, д-р Филип Филев, е изпратил до бившия кмет Георги Георгиев докладна записка за физическото състояние на колонадата. Докладната записка гласи:
ГОСПОДИН КМЕТЕ,
Уведомявам, Ви че физическото състояние но колонадата пред болницата е много лошо. От съществуващи чертежи се вижда, че покривната конструкция е двускатна стб. плоча с дебелина 15 см., с обратни греди, с наклон на скатовете от около 10%. Наклона е изпълнен с хастар с дебелина във високата си част от около 45 см. Бордовете са високи 50 см. и са с дебелина от около 20 см. Изгнила е ламаринената обшивка по плочата на покрива и бордовете, в следствие на което са възникнали течове по същите. Цялата плоча е влажна от дъждовете. В следствие на течовете и замръзването на влажната плоча през зимата на места бордавете са ерозирали и са се отлепили от плочата, като съществува голяма вероятност същите да паднат, отлепили са се част от мраморните чела. Цялата мазилка по тавана е ерозирала, като част от същата паднала, а останалата е влажна на места и се е отлепила от плочата и всеки момент ще падне. Колоните също са в лошо състояние, мраморната облицовка на част от тях е паднала.При ремонта на колонадата трябва да се свали изгнилата ламарина от плочата, да се свалят бордовете, да се изсуши стб. плоча, да се направи нова хидроизолация, да се монтират улуци и водостоци, да се подмени мазилката по тавана, да се отремонтират колоните. Също така трябва да се изчистят част от дърветата, чийто клони са надвесени над колонадата и листата от тях задръстват улуците и водостоците.Към настоящия момент съществува реална опасност за преминаващите хора под колонадата. Същата се нуждае от спешен ремонт имайки в предвид състоянието на конструкцията. Прилагам скица - чертеж изготвен от нас и копия от оргиналните чертежи, в който има разминаване с действителността . Моля за Вашето разрешение и финансова помощ за ремонта на колонадата.






Източник: balkanec.bg

Коментари (33)

  • Отговори (7) (5)
    1. добавен от: Анонимен 29 Март, 17:30

    ЗА ТОЛКОВА МНОГО ПАРИ ЩЕ ГО НАПРАВЯ С МРАМОР.

    • (2) (7)
      1. добавен от: Анонимен 29 Март, 18:54

      С мрамор си направи паметник в изтока.

  • Отговори (5) (9)
    2. добавен от: Анонимен 29 Март, 17:31

    управителят иска, ама недоразумението няма да ги даде, понеже ще ги открадне за себе си, вместо да ги похарчи по предназначение за общината

    • (4) (11)
      1. добавен от: Анонимен 29 Март, 18:20

      Олигофрен прост,забележи,че са искали от Наваченския ти вожд и той не е дал,явно ги е прибрал за него.

    • (7) (4)
      2. добавен от: Анонимен 29 Март, 18:57

      Бъркаш крадците, #2. Крадецът: Краде, ама и прави, ги влага в собствено строителство.

  • Отговори (9) (1)
    3. добавен от: 22 29 Март, 17:31

    Наложи ми се да ползвам тоалетна на четвърти етаж, чешмите отрязани, тоалетните пълни с шишета, голяма мизерия, обърнете внимание на тази болница или я закрийте и да знаем, че я няма, защото какво като я има?

  • Отговори (7) (3)
    4. добавен от: Анонимен 29 Март, 18:04

    Като строителен инжинер виждам 3 опции:
    1. Най-евтина. Да се срине колонадата. Повече този проблем няма да съществува.
    2. Средна. Да се направи ламаринено тунелче под колонадата. Това е грозно, но сигурно. Никой няма да пострада. И се чакат по-добри времена да се поправи колонадата.
    3. Най-скъп. Да се ремонтира колонадата. С предложените 40 хилки това няма да е качествено ремонтиране, а кърпеж. Възможно е след 2-3 години пак да има нужда от ремонт.

    • (5) (6)
      1. добавен от: Анонимен 29 Март, 18:59

      Скъсай си дипломата.

  • Отговори (6) (4)
    5. добавен от: Анонимен 29 Март, 18:16

    Нещо, което е рушащо се и опасно, трябва да се срине, особено ако е и безполезно! Ламариненото тунелче ни най-малко не е сигурно, освен ако ламарината не е с дебелина на танкова броня. А и само едно тунелче - закъде по-напред? Залагам си главата, че недоразуменията без образование вече са избрали третия вариант - ремонт. Скъп, безсмислен и некачествен. Не само защото не са образовани, а и защото по-голямата част от сумата ще бъде открадната, съответно догодина - пак ще трябва ремонт, пак сума и така до безкрай! Червените боклуци са царе на тези неща - и преди, и сега!

    • (5) (6)
      1. добавен от: Анонимен 29 Март, 18:23

      Защо тогава този проблем не го е решил твоя вожд Гошо от Новачене,като са искали и от него помощ?Той поне е висшист,могъл е да измисли нещо

    • (3) (7)
      2. добавен от: Анонимен 29 Март, 19:00

      Висшето му е било претекс само за крадене.

    • (5) (9)
      3. добавен от: Анонимен 29 Март, 21:17

      Защото е умен! Оставил е да свърши нещо и некадърният боклук след него! Ама не би...

    • (4) (2)
      4. добавен от: Aнонимен 30 Март, 02:22

      След мен и потоп! Това остави чичА ви ГошА.

  • Отговори (11) (2)
    6. добавен от: Анонимен 29 Март, 18:35

    Аз съм съгласен че трябва да се срине. Като човек от стрителният бизнес предполагам че ще струва към 5 000 лева, което включва и извозването на отпадъците. За още към 5 000 до 10 000 лева може да се сложат нови плочки и да се направи малка градинка или площадка там - нещо като при Ротондата. Ремонт за 40 хил лева? В Главбулгарстой, където съм, ще ти се изсмеят. Това няма да е структурен ремонт, а някакви байчовците слагащи с мистрии нов цимент върху рушащ се стар, и други подобни адрешковски истории. За прилична сума, към 50-70 000 може да се построят нови колони и козирки, съотсветващи на стила на болницата - нещо подобно на козирки пред новите офис сгради в София, от метал и стъкло/пластмаса. Но някой в Ботевград може да тропне и каже "искаме си мрамора" или "тези колони са символ на града. Да се поправят набързо".

  • Отговори (7) (7)
    7. добавен от: Анонимен 29 Март, 19:35

    Всичко трябва да се срине! Целия град! Нали затова ви назначиха потомствен разрушител!

  • Отговори (0) (2)
    8. добавен от: Анонимен 29 Март, 20:37

    Aha,setiha se rez umnici,dobre che niama niakoi postradal,za sega

  • Отговори (4) (1)
    9. добавен от: Анонимен 29 Март, 20:44

    Цигански не четем!

  • Отговори (6) (1)
    10. добавен от: Анонимен 29 Март, 20:48

    колониада, колонада, колониоада, клоунада или...? :uups:

    • (7) (10)
      1. добавен от: Анонимен 29 Март, 20:51

      Недоразумениеада. Произлиза от недоразумение, което води общината в ада! Както баща му заведе Чавдар...

    • (3) (3)
      2. добавен от: Анонимен 30 Март, 02:24

      Езикът ти се завърза на възел бе, плюнко!

Добави коментар:

Назад

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички

Анкета » коментари (2)

Ще има ли предсрочни избори отново?

Анкета » коментари (2)

Ще има ли предсрочни избори отново?

отговори
Да. Категорично! (105)
70% Complete
Не. Само се пазарят за порциите във властта. (110)
70% Complete
Не знам и не ме интересува. (31)
70% Complete
Поредната политическа глупост. (36)
70% Complete