Събота, 20 Април 2024, 16:16

Блокира се дейността на новата дирекция “Сигурност и обществен ред”

28 Юли 2016, 08:45
(0) (0)
Ботевград - Новини
Прочетена: 3768 51


На днешното редовно заседание на Общински съвет – Ботевград, което се провежда в Пенсионерски клуб-Врчеш, 11-те общински съветници от местна коалиция ОББО  и трима от ГЕРБ (Мартин Тичнев, Цанко Цанов и Дамян Маринов) гласуваха за отпадане на Докладна записка относно приемане  на Наредба за изменение и допълнение на Наредба №1 за поддържане и опазване на обществения ред,общественото имущество и околната среда в Община Ботевград, внесена от кмета Иван Гавалюгов. Тринадесет съветници от ГДБОП, трима от ГЕРБ (Цветан Цолова, Еленко Иванов и Филип Филипов)  и от БСП (Коцо Коцев и Иван Райчинов) подкрепиха докладната записка. Предложението за отпадане на точката от Дневния ред даде общинският съветник Цанко Цанов (ГЕРБ). Той се аргументира с това, че трябва да бъде съставена комисия от съветници и общински служители, която да подготви предложенията за промяна в Наредбата. По думите на кмета на общината, с това от опозицията ще блокират работата на новосъздадената дирекция, тъй като наименованията на служителите, които ще съставят актове за административни нарушения, не фигурират в досегашния вид на Наредба 1. „Тези служители ще могат само да констатират самите нарушенията, но практически няма да могат да съставят актове”, мотивира се кметът Гавалюгов. Въпреки това предложението му не срещна подкрепа от опозицията.  С това практиката шофьори на  автомобили да паркират по тротоари и зелени площи ще продължи, както досега.

Докладна записка относно приемане Програма за промотиране на Ботевград като дестинация за инвестиции, с вносител общинският съветници Спасен Ценов, също отпадна от Дневния ред на заседанието. Предложението бе на общинският съветник от ОББО Петя Кочкова. Според нея текстът на програмата има съдържателни и смислови неточности. По думите й в  частта ”Бюджет” в програмата липсват цифри, от които да стане ясно за средствата, с които тя ще се реализира. След като бъде преработена, тя отново да бъде внесена, поиска Кочкова. По повод бюджета на програмата, Спасен Ценов заяви пред наш репортер, че намеренията му са той да инвестира с лични средства. Именно заради това не е конкретизирал с цифри сумите за осъществяване на програмата. За отпадане на Докладната записка отново гласуваха 14 съветници – 11 от ОББО и 3-ма от ГЕРБ (Мартин Тичнев, Цанко Цанов и Дамян Маринов).


Източник: balkanec.bg

Коментари (51)

  • Отговори (0) (0)
    1. добавен от: Анонимен 28 Юли, 09:02

    Ето затова хора без образование не трябва да бъдат на ръководни постове - правят само глупости!

  • Отговори (0) (0)
    2. добавен от: Анонимен 28 Юли, 09:06

    Онези с привилегиите от полицията да си вършат работата, а новата дирекция да се нагоди по свирката на чичо Гошо и герберастите /старата наредба/.
    Оказва се, че в Ботевград няма читави хора и за един общински съвет.

  • Отговори (0) (0)
    3. добавен от: Анонимен 28 Юли, 09:18

    "За отпадане на Докладната записка отново гласуваха 14 съветници" :x Де са другите бе :?: Или ги налегна летната умора, щото са се преработили :roll:

  • Отговори (0) (0)
    4. добавен от: Анонимен 28 Юли, 09:19

    За съжаление един умиращ град...към №2 много добре казано

  • Отговори (0) (0)
    5. добавен от: ... 28 Юли, 09:21

    тъжно...

  • Отговори (0) (0)
    6. добавен от: Анонимен 28 Юли, 09:23

    Еми умиращ е! Да сте мислили на 1 ноември м.г.!

  • Отговори (0) (0)
    7. добавен от: Анонимен 28 Юли, 09:35

    Той умира от преди 12год., а сега се прави опит за съживяване, но предишните "радетели" пак на дават-защо ли!?!

  • Отговори (0) (0)
    8. добавен от: Анонимен 28 Юли, 09:44

    Обръщам се към тези които са гласували за отпадане на внесената докладна, а именно Тульо,Сульо и Пульо,като ги уведомявам, че влак с въже не се спира.Трябвя дя знаят също така, че на този влак вече сме не 11 000, а 15 000 и че светлината която виждат в тунела в който се намират е от идващия насреща им влак.

  • Отговори (0) (0)
    9. добавен от: Анонимен 28 Юли, 09:53

    Все по видно е, че Тинчев, глупаците Цанко и Дамян работят за Георгиев. А за Кочкова думите са слаби и безсилни, няма такова падение!

  • Отговори (0) (0)
    10. добавен от: Анонимен 28 Юли, 09:55

    По старата наредба паркиране върху тротоара АКО НЕ ПРЕЧИ на движението на пешеходци, като ги принуждава да ходят по пътното платно НЕ Е ЗАБРАНЕНО!!!
    Не казвайте ХОП преди да сте скочили!
    А нова наредба няма...

Добави коментар:

Назад

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички
виж всички

Анкета » коментари (4)

Ще има ли предсрочни избори отново?

Анкета » коментари (4)

Ще има ли предсрочни избори отново?

отговори
Да. Категорично! (169)
70% Complete
Не. Само се пазарят за порциите във властта. (121)
70% Complete
Не знам и не ме интересува. (41)
70% Complete
Поредната политическа глупост. (49)
70% Complete