Петък, 29 Март 2024, 07:49

Блокираха влак при Илиянци

12 Януари 2017, 23:33
(0) (0)
Своге - Новини
Прочетена: 1525 0


Пътническият влак от София за Мездра по разписание е трябвало да тръгне в 18,20 ч., но е тръгнал в 18,46 ч., съобщи пресцентърът на ""Холдинг Български държавни железници" ЕАД, предаде БТА.

В 18 ч. е трябвало да потегли експресът от София за Горна Оряховица, но той е тръгнал с 53 минути закъснение. Когато влакът от София за Мездра пристига на гара Илиянци, той влиза в отклонение. Опитните редовни пътници разбират, че това се прави, за да се пропусне друг влак, а те ще трябва да изчакат. Тогава около 50-60 човека излизат на релсите и преграждат коловоза, по който се движи експресът. Експресът от София за Горна Оряховица влиза в гарата със скорост от 60 км/ч както е разписано според правилата. Част от пътниците започват да въртят ръце със знака за стоп. Машинистът на експреса успява да спре на 2 метра от най-близкостоящите върху релсите хора. На десетата минута след блокадата са пристигнали двама полицаи, повикани от ръководител-движение на гарата, но те нищо не са могли да направят за отместване на хората от линията.

Така БДЖ е било принудено да изпълни желанието, наложено от хората върху релсите. Те принуждават експресния влак да се движи зад тях като пътнически. Това удължава престоя на експреса с още 35 минути от изчакването на гарата, а оттам нататък по всички други гари закъснението продължава да се натрупва. Правят се опити влакът да бъде "освободен" по линия, която в даден момент позволява да бъде изпреварен пътническия влак за Мездра.


Източник: balkanec.bg

Коментари (0)

Няма добавени коментари

Добави коментар:

Назад

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички

Анкета » коментари (2)

Ще има ли предсрочни избори отново?

Анкета » коментари (2)

Ще има ли предсрочни избори отново?

отговори
Да. Категорично! (105)
70% Complete
Не. Само се пазарят за порциите във властта. (110)
70% Complete
Не знам и не ме интересува. (31)
70% Complete
Поредната политическа глупост. (36)
70% Complete