Петък, 29 Март 2024, 16:02

Ботевград изпрати Димитър Пенчев във вечния му път

17 Август 2018, 13:40
(1) (0)
Ботевград - Новини
Прочетена: 6496 4


Стотици жители на Ботевград и общината се стекоха пред зала „Георги Христов”, за да отдадат последна почит пред тленните останки на баскетболиста, шампион на България и треньор Димитър Пенчев Димитров.

Той бе и общински съветник от листата на ГДБОП в Общински съвет-Ботевград. Завършил е Националната спортна академия "Васил Левски" с профил "Треньор по баскетбол".

На поклонението, което започна в 12.30 ч присъства и кметът на общината Иван Гавалюгов. Двамата с Димитър Пенчев бяха съотборници във „Балкан” Ботевград. Да отдадат почит на него и семейството му бяха дошли негови приятели, бивши съотборници, хора от спортните среди и граждани, които го познаваха. Тук бяха и представители на ямболския баскетболен отбор „Ямболгаз”, с които Митко е тренирал преди години и са донесли славата на Ямбол като град - шампион.

„Това е човек, чието име може да се напише с най-големите букви, които могат да се измислят”, това каза треньорът Иван Чолаков за Димитър Пенчев. „Казват, че неговата болест - хора с характер могат да я преодолеят, а той имаше характер за героични прояви. Той имаше характер на войник, на боец. С този характер да не може да пребори тази болест, не виждам кой друг може да я пребори?!”, добави Иван Чолаков. Той е треньорът на отбора на „Ямболгаз” , когато Митко постига най-високите си резултати в спортната си кариера през 2002г. „Аз го взех като състезател през 1996г от спортната академия. Беше на 23 години.Дойде в Ямбол и стана любимец на цял град. Просто запали и децата с характера си, и с волята си. С това впечатли всички и ямболии си го обичаха”, добави Чолаков.

Поклон!

Източник: balkanec.bg

Подобни новини

Коментари (4)

  • Отговори (3) (0)
    1. добавен от: Анонимен 17 Август, 15:06

    Поклон !

  • Отговори (0) (3)
    2. добавен от: Анонимен 17 Август, 21:15

    Поклон на един чудесен човек! А вие спрете да снимате поклонения и погребения! Имайте малко уважение към хората, Балканец!

  • Отговори (2) (0)
    3. добавен от: Анонимен 18 Август, 01:45

    Почивай в мир Мите! Поклон! Ти беше много слънчево момче и такъв ще те помним завинаги! Най искренни съболезнования на близките!

  • Отговори (0) (1)
    4. добавен от: Анонимен 18 Август, 16:34

    бог да го прости но е много грозно да се снимат и публикуват погребения в медиите

Добави коментар:

Назад

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички

Анкета » коментари (2)

Ще има ли предсрочни избори отново?

Анкета » коментари (2)

Ще има ли предсрочни избори отново?

отговори
Да. Категорично! (105)
70% Complete
Не. Само се пазарят за порциите във властта. (110)
70% Complete
Не знам и не ме интересува. (31)
70% Complete
Поредната политическа глупост. (37)
70% Complete