Петък, 29 Март 2024, 00:18

Ботевград почете паметта на Стамен Панчев

23 Март 2018, 13:43
(0) (0)
Ботевград - Новини
Прочетена: 1111 1


Днес се навършват 105 години от смъртта на поета и общественик Стамен Панчев.По този повод в 10.30ч. на площад „Саранск” под звуците на Общински духов оркестър с диригент Иванка Савова признателни поколения отдадоха почит към святото дело на ботевградския поет, загинал в Балканската война.

Ученици от Младежки театър „Карнавал” с ръководител Мирослав Йорданов изпълниха две стихотворения, посветени на живота и делото на нашия съгражданин. Автор на стихотворенията е единайсетокласничката от Пловдив ВеличкаЗердашка, носител на специалната наградата от четвъртото и петото издание на национален литературен конкурс „Стамен Панчев”. Награждаването на победителите в двете възрастови групи и двете категории ще се състои утре от 13 часа в малкия салон на НЧ „Христо Ботев 1884”. Наградите ще бъдат връчени от Райна Панчева, внучка на Стамен Панчев.

В знак на уважение и почит, представители на общината, неправителствени организации, граждани и ученици поднесоха венци и цветя пред паметника на Стамен Панчев.


Източник: balkanec.bg

Коментари (1)

Добави коментар:

Назад

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички

Анкета » коментари (2)

Ще има ли предсрочни избори отново?

Анкета » коментари (2)

Ще има ли предсрочни избори отново?

отговори
Да. Категорично! (105)
70% Complete
Не. Само се пазарят за порциите във властта. (110)
70% Complete
Не знам и не ме интересува. (31)
70% Complete
Поредната политическа глупост. (36)
70% Complete