Четвъртък, 25 Април 2024, 10:05

Ботевград празнува Цветница (снимки)

8 Април 2012, 12:44
(0) (0)
Ботевград - Новини
Прочетена: 3535 3


Цветница е последният голям църковен празник преди Великден. На този ден в църквата се отслужва молитва и се благославят върбови клонки. Те се раздават на вярващите и всеки ги отнася до дома си за здраве.
Днес десетки ботевградчани се стекоха в двете църкви в град Ботевград - “Свето Вознесение Господне” и “Успение на Пресвета Богородица”, на тържествената света литургия. Те се отслужват по повод светлия християнски празник - Цветница. По стара традиция всеки един от присъстващите си тръгна с осветени върбови клонки.
Празнична атмосферата днес бе навсякъде. Пред събралата се многобройна публика в Народно читалище "Христо Ботев 1884"- Ботевград, самодейци представиха Празничен концерт „Пъстроцветна въртележка” на художествени колективи от детските и учебните заведения от Община Ботевград. На сцената се изявиха  Детска градина „Слънце” с музикална програма, Детски танцов състав с ръководител Нина Велева и Детски хор с диригент Боряна Нешкова. В програмата бяха включени още и Детски танцов състав с хореограф Цвети Дилова и Детска вокална група за народно пеене с диригент Стоян Димитров. Симпатиите на публиката бяха най-вече за малката Гергана с мило стихче за пролетта.


Източник: balkanec.bg

Коментари (3)

Добави коментар:

Назад

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички
виж всички

Анкета » коментари (4)

Ще има ли предсрочни избори отново?

Анкета » коментари (4)

Ще има ли предсрочни избори отново?

отговори
Да. Категорично! (183)
70% Complete
Не. Само се пазарят за порциите във властта. (123)
70% Complete
Не знам и не ме интересува. (43)
70% Complete
Поредната политическа глупост. (52)
70% Complete