Четвъртък, 25 Април 2024, 15:34

"Ботевград се учи да гласува машинно"

8 Март 2019, 13:02
(0) (1)
Ботевград - Новини
Прочетена: 1233 6


Образователна кампания „Ботевград се учи да гласува машинно“ ще се проведе на 10 март /неделя/ от 11:00 до 17:00 ч. на пл. „Освобождение“ /до Часовниковата кула/. Един от моделите на българските машини за гласуване ще бъде на разположение на гражданите – да се запознаят с тях, да се пробват да гласуват, да се уверят в сигурността и ползите от машинното гласуване.

Инж. Александър Чобанов и част от неговия екип от консорциум „Математици, Информатици, Роботици без граници”, който създаде българските машини за гласуване, ще разговарят с всеки желаещ да се запознае с устройството. Демонстрацията е част от националната кампания „България се учи да гласува машинно” и Ботевград е вторият, след Пловдив, в който се провежда такава.

Консорциум „МИРБГ” създаде БЪЛГАРСКИТЕ МАШИНИ ЗА ГЛАСУВАНЕ след 2-годишно проектиране и тестване на десетки компоненти IT. Машините отговарят на всички изисквания на ЦИК и Изборния Кодекс (ИК). Гласуването на трите модела на машината е интуитивно и много лесно, дори за хора над 90 години и неработещи на компютър.

Каузата на „МИРБГ” и „НУР България” е да направим България по-добро място за живеене, като рестартираме индустрията на България чрез високотехнологични предприятия в роботизираната индустрия и екологичните производства и индустрии.

Инж. Александър Чобанов е създател на Национално училище по роботика „НУР БЪЛГАРИЯ” и Председател на управителния съвет на Научно сдружение в обществена полза „МИРБГ” /МАТЕМАТИЦИ, ИНФОРМАТИЦИ И РОБОТИЦИ БЕЗ ГРАНИЦИ/.

Да припомним, че именно това сдружение заяви желание да превърне бившето училище в село Липница в обучителен център по иновативни дисциплини, както и по занаяти, развити в нашия регион, и това ще стане възможно, след като ОбС – Ботевград даде най-накрая съгласие при последната си сесия в края на миналия месец.

Поканени са всички, които се интересуват от начина на машинно гласуване, да дойдат и да се запознаят с БЪЛГАРСКИТЕ МАШИНИ ЗА ГЛАСУВАНЕ.


Източник: balkanec.bg

Коментари (6)

  • Отговори (1) (0)
    1. добавен от: Анонимен 8 Март, 13:20

    Извикайте манталитет

  • Отговори (2) (0)
    2. добавен от: Анонимен 8 Март, 15:28

    тая реклама, безплатна ли е?!

  • Отговори (5) (0)
    3. добавен от: Анонимен 8 Март, 15:37

    синегалците ще се чудят кво е тва!

  • Отговори (3) (0)
    4. добавен от: Анонимен 8 Март, 16:20

    Та те повечето не знаят как се ползва калкулатор, а за тези машинки не знам

  • Отговори (4) (0)
    5. добавен от: Анонимен 8 Март, 16:24

    Защо съборихте дърварниците на целия изток а на центъра до циганската пицария на сините плочки вече цяла седмица дървата им са на тротоара и не може да се минава

  • Отговори (0) (0)
    6. добавен от: Анонимен 9 Март, 16:57

    Хахаха

Добави коментар:

Назад

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички
виж всички

Анкета » коментари (4)

Ще има ли предсрочни избори отново?

Анкета » коментари (4)

Ще има ли предсрочни избори отново?

отговори
Да. Категорично! (185)
70% Complete
Не. Само се пазарят за порциите във властта. (123)
70% Complete
Не знам и не ме интересува. (43)
70% Complete
Поредната политическа глупост. (53)
70% Complete