Четвъртък, 25 Април 2024, 03:36

Ботевград ще синхронизират нормативната си уредба със Столична община по проблема за бездомните кучета

13 Юли 2012, 21:29
(0) (0)
Ботевград - Новини
Прочетена: 1935 1


Извънредно общо събрание на регионално сдружение „Център” за определяне на общи мерки и действия за решаване на проблема с безстопанствените кучета се проведе днес по инициатива на кмета на София Йорданка Фандъкова, съобщиха от пресцентъра на Столична община.
На срещата на регионалното сдружение, в което влизат освен Столичната община и деветте общини, граничещи с нея - Костинброд, Своге, Ботевград, Горна Малина, Радомир, Елин Пелин, Ихтиман, Самоков, Перник, бе направен анализ на фактическото състояние. Бяха определени общи действия за решаване на проблема с овладяване на популацията на безстопанствени кучета на територията на Столичната община и останалите десет общини.
Кметът на София Фандъкова запозна представителите на сдружението с всички комплексни мерки, които прилага Столичната община за овладяването на популацията на безстопанствени кучета и призова да не се допуска насочване на кучета от други общини към столицата. В София се прилага комплекс от мерки, включени в приетата от Столичен общински съвет Програмата за овладяване популацията на безстопанствени кучета на територията на Столичната община.
Граничните на София общини ще синхронизират нормативната си уредба с тази на Столична община, с цел да уеднаквяване на действията за решаване на проблема.
Общините от сдружението "Център" ще искат и законодателни промени. Целта е законодателството да позволява изграждането на регионални приюти за бездомни кучета. Предвижда се на територията на деветте общини да се изградят 4 регионални приюти, които да могат да се ползват от няколко общини.
На срещата присъства и д-р Дамян Илиев - главен секретар и главен санитарен ветеринарен инспектор в Българска агенция по безопасност на храните. Той запозна присъстващите с работата по единни национален регистър.
В регистъра могат да се въвеждат данни за кучета от приюта в с.Сеславци.

Източник: Агенция Фокус

Коментари (1)

  • Отговори (0) (0)
    1. добавен от: Анонимен 14 Юли, 21:20

    Великолепно, веднага може да започнете с 4 бездомни кучета в строежа на Веселин Маринов на центъра в Правец. Квичат по цял ден и нощ, не може да се спи от тях в общежитието.

Добави коментар:

Назад

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички
виж всички

Анкета » коментари (4)

Ще има ли предсрочни избори отново?

Анкета » коментари (4)

Ще има ли предсрочни избори отново?

отговори
Да. Категорично! (183)
70% Complete
Не. Само се пазарят за порциите във властта. (123)
70% Complete
Не знам и не ме интересува. (43)
70% Complete
Поредната политическа глупост. (50)
70% Complete