Събота, 20 Април 2024, 16:15

Ботевградчанката Мариана Тодорова става вице на Калфин?

26 Септември 2016, 13:55
(0) (0)
Ботевград - Новини
Прочетена: 2928 26


АБВ има сериозна дилема кой да бъде номиниран за вице на Ивайло Калфин. Не че това има огромно значение според социолозите, които не дават повече от 1,5 % на клетите кандидати. Първоначално фаворит на Георги Първанов бил Михо Михов, но въпреки многократните молби на бившия президент генералът отказал да се впусне в надпреварата. Така на челно място в списъка на обсъжданите имена попадна депутатката Мариана Тодорова, за която от години в медийното пространство излизат информации, че е в особено топли отношения с бившия държавен глава.

Твърди се, че 37-годишната брюнетка от Ботевград се запознава с Първанов през 2010 година, когато той стартира проекта АБВ. Дотогава хубавицата е обикновена служителка на „Дондуков 2“, започнала работа след конкурс. Тя обаче проявява голям интерес към гражданското движение и взима дейно участие в учредяването му. Впоследствие, когато АБВ прераства в партия, започва и нейната политическа кариера.

Днес Мариана Тодорова е заместник-председател и говорител на парламентарната група на АБВ и е член на две комисии в Народното събрание – по труда, социалната и демографската политика, както и по образованието и науката.

В АБВ тя има доста поддръжници и не се очаква съпротива, ако бъде издигната за вицепрезидент.
Сред обсъжданите варианти за партньор на Ивайло Калфин бил и заместник-шефът на парламента Кирил Цочев. Той е електроинженер и се явява острието на АБВ по енергийните въпроси. Член е на Комисията по енергетика и също е заместник-председател на парламентарната група.

Независими анализатори смятат, че единственото му предимство пред Мариана Тодорова е участието му в правителствата на Любен Беров и Жан Виденов, с което е по-разпознаваем за левия електорат. В двата кабинета електроинженерът бе вицепремиер и министър на търговията.

Запознати с процесите в АБВ издават, че номинация за вицепрезидент ще има право да направи и самият Ивайло Калфин. В близките дни той трябвало да предложи човек и кандидатурата да бъде обсъдена от ръководните органи на партията.

Източник: в-к "Галерия"

Коментари (26)

  • Отговори (0) (0)
    1. добавен от: Анонимен 26 Септември, 14:13

    или нещо друго... :uups:

  • Отговори (0) (0)
    2. добавен от: Анонимен 26 Септември, 14:18

    По либоф ще да е :)

  • Отговори (0) (0)
    3. добавен от: Анонимен 26 Септември, 14:37

    Изключително непрофесионлно отразяване от страна на Балканец, без да съм симпатизант на АБВ и да познавам въпросното момиче. Кои точно социологически агенции дават тези прогнози и защо кандидатите да са "клети"? Кои са независимите анализатори и запознатите с процесите в АБВ? Целият материал се основава на принципа на "една жена каза". Излагате се!

  • 4.

    Коментарът беше изтрит поради използването на нецензурни или неуместни изрази!

  • Отговори (0) (0)
    5. добавен от: Анонимен 26 Септември, 14:54

    Още като влезе в Парламента и малко преди това се знаеше че Мариана и нейните родител вярваха в идеали отпреди 1989...

  • Отговори (0) (0)
    6. добавен от: левски 26 Септември, 15:04

    Мариана е страхотен професионалист и деен народен представител. Пълна противоположност на Дидко-кметското синче с два мандата и нула изказвания и законодателни инициативи!

  • Отговори (0) (0)
    7. добавен от: Анонимен 26 Септември, 15:55

    Мариана Тодорова

  • Отговори (0) (0)
    8. добавен от: Анонимен 26 Септември, 15:55

    Мариана Тодорова

  • Отговори (0) (0)
    9. добавен от: Анонимен 26 Септември, 16:15

    Да ама тя няма нужните 40 години

  • Отговори (0) (0)
    10. добавен от: Анонимен 26 Септември, 16:19

    Мариана Тодорова е от нашия край, представителна, хубава, образована, инициативна, амбициозна. Не е по-долу от други кандидати за сладката, привилегирована длъжност, която е по-скоро представителна, отколкото влиятелна. И. Калфин си е раболепен към западните колонизатори, където се реализира и семейството му, доколкото се разбра. Аз реших, че вече няма да гласувам, защото се разочаровах от несуверенната, раболепна политика на зависимите български политици, нечестни избори и безотговорно, некоректно отношение към обикновените български граждани. Ще видим, накъде ще наклонят везните на менторите-колонизатори като американците и други западняци, които активно диктуват несуверенна българска политика, често пъти противоположна на интересите на нашата държава и българския народ.

Добави коментар:

Назад

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички
виж всички

Анкета » коментари (4)

Ще има ли предсрочни избори отново?

Анкета » коментари (4)

Ще има ли предсрочни избори отново?

отговори
Да. Категорично! (169)
70% Complete
Не. Само се пазарят за порциите във властта. (121)
70% Complete
Не знам и не ме интересува. (41)
70% Complete
Поредната политическа глупост. (49)
70% Complete