Неделя, 5 Юли 2020, 07:16

Бойко Борисов подкрепи Иван Гавалюгов

30 Октомври 2015, 06:24
(0) (0)
Ботевград - Новини
Прочетена: 10107 164


Ръководството на Политическа партия ГЕРБ днес е застанало зад кандидатурата на Иван Гавалюгов за втория тур на кметските избори в Ботевград. На балотажа издигнатия от местното гражданско движение ГДБОП ще се изправи срещу досегашния кмет на общината Георги Георгиев, издигнат от коалиция ОББО.

Според  местните партийни лидери подкрепата на ГЕРБ за Иван Гавалюгов е дошла след решителна намеса на лидера на партията и министър-председател Бойко Борисов. Според тях за решението на управляващата партия е надделяла решаващата подкрепа на мандатоносителите на ГДБОП Мария Капон, председател на Единната народна партия и депутата от Реформаторския блок Борислав Великов, лидер на Българска нова демокрация. Подкрепата на ГЕРБ за Иван Гавалюгов е сведена до местното ръководство на партията в Ботевград. Тази вечер Цанко Цанов, доскорошния кандидат кмет на ГЕРБ в общината е направил специално изявление по местната телевизия, в което също е изразил подкрепа на кандидатурата на Иван Гавалюгов за балотажа.

Община Ботевград и нейното ръководство станаха скандално известни в последните няколко години с множество информации за закононарушения, злоупотреби и нарушения в работата с европейски фондове. Срещу досегашния кмет на общината текат редица проверки на прокуратурата, полицията, НАП, Сметната палата и Агенция Държавна финансова инспекция. Тези проверки временно са спрени заради имунитета на Георгиев по време на кампанията за местните избори

На първия тур на местните избори в Ботевград Георги Георгиев получи 6109 гласа, а неговият опонент Иван Гавалюгов взе 4197 гласа. Дни преди балотажа подкрепа за Иван Гавалюгов изразиха и кандидатите на БСП Христо Якимов, на Реформаторския блок Яница Иванова, на Атака Антон Стоянов и други. Общата бройка на гласувалите за кандидатите, които изразиха подкрепа за Иван Гавалюгов, надминава 10000 гласа. Това прави Гавалюгов почти сигурен победител на балотажа в Ботевград.

Местните хора категорично твърдят – 12-годишното еднолично феодално управление на Георги Георгиев приключи. В новия местен Общински съвет неговата група съветници ще бъде малцинство от 12 човека срещу 17 съветника от бъдещото управляващо мнозинство в Ботевград, съставено от ГДБОП, ГЕРБ и БСП.

Източник: БГНЕС

Коментари (164)

 • Отговори (0) (0)
  1. добавен от: Анонимен 30 Октомври, 06:31

  18

 • Отговори (0) (0)
  2. добавен от: Анонимен 30 Октомври, 06:31

  По принцип мислех да не гласувам, но всички подкрепят Иван Гавалюгов, на мен ми стана жал и ще ида да подкрепя Георги Георгиев-Тулата.

 • Отговори (0) (0)
  3. добавен от: Анонимен 30 Октомври, 06:44

  Браво на Бойко Борисов!

 • Отговори (0) (0)
  4. добавен от: Анонимен 30 Октомври, 06:45

  №3, хайде, стига манипулации! Който е харесвал Георгиев, вече е гласувал за него. Няма да получи 1 глас повече на балотажа.

 • Отговори (0) (0)
  5. добавен от: Анонимен 30 Октомври, 06:52

  Драпа Гогата, ама ще му излязат криви сметките. И на придворните му шутове ще им секне кранчето. Догади ми се, като ги гледах вчера какви са нагли малоумници. Пф...

 • Отговори (0) (0)
  6. добавен от: Анонимен 30 Октомври, 06:54

  До 2.Да те удари тухла по тъпата глава!

 • Отговори (0) (0)
  7. добавен от: Анонимен 30 Октомври, 07:14

  4 ти човекът, който ще каже това.

 • Отговори (0) (0)
  8. добавен от: Анонимен 30 Октомври, 07:16

  №7 НЕЩО НЕ ТИ СЕ ПОЛУЧИ КОМЕНТАРА. Я ДАЙ ПАК.

 • Отговори (0) (0)
  9. добавен от: Анонимен 30 Октомври, 07:28

  Това можехте да го направите преди 2 седмици и тогава властолюбивият порив на новаченското Слънце щеше доста да погасне. Той щеше да знае,че повече аванти в парично изражение за него и кликата му няма да има, а пари йок, кметство йок. Защото първо щеше да изръмжат такива като Цеки, на които общината и Дана Лалчева често отпускаше за изпълнение поръчки с шестцифрено изражение.

 • Отговори (0) (0)
  10. добавен от: nikola geshev 30 Октомври, 07:29

  Abe vie ne spite li kom trolove?vsi4ko s chervena knijka pod zemqta.

Добави коментар:

Назад

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички
виж всички

Анкета » коментари (1)

Ще почивате ли това лято предвид ситуацията с коронавируса?

Анкета » коментари (1)

Ще почивате ли това лято предвид ситуацията с коронавируса?

отговори
Да, смятам да почивам както всяка друга година (78)
70% Complete
Ще почивам само ако успея да намеря пари в тази криза (43)
70% Complete
Почивката ми ще е на вилата на село (48)
70% Complete
Ще почивам, но сигурно ще заменя морето с планина (25)
70% Complete