Вторник, 23 Април 2024, 16:09

Брифинг на ръководството на ОДМВР- София за мeсец април се проведе в Етрополе

8 Май 2019, 10:40
(2) (0)
Етрополе - Новини
Прочетена: 1609 4


В рамките на посещението бе проведена и работна среща с представителите на местната власт в региона
Редовният месечен брифинг за дейността на областната дирекция се проведе в сградата на РУ- Етрополе. В него участваха директорът на ОДМВР- София ст. комисар Николай Спасов, началникът на отдел „Охранителна полиция“ комисар Ивайло Александров, началникът на РУ- Етрополе гл. инсп. Георги Стаменов, началникът на сектор „Противодействие на икономическата престъпност“ гл. инсп. Мирослав Рашков и директорът на РДПБЗН- София комисар Георги Иванов.

Ст. комисар Спасов очерта основните акценти в дейността на областната дирекция през месец април. Той отличи високо създадената организация за обезпечаване на сигурността на гражданите по време на Великденските празници, както и действията на служителите от Пътна полиция по отношение регулирането и подпомагането на интензивния трафик преди и в края на поредицата празнични дни. Благодарение на предприетите превантивни мерки и професионалните действия на всички служители не бе допуснато извършването на кражби, нито възникването на пътни инциденти с пострадали, въпреки изключително интензивния трафик по пътните артерии на територията на дирекцията.

На следващо място той посочи задържането на 53- годишен извършител на тежък акт на домашно насилие в Драгоман, в резултат на няколкочасово интензивно издирване от полицейските служители. Мъжът е привлечен като обвиняем за причиняване на средна телесна повреда при условията на домашно насилие /съгласно най-новите изменения на НК/.

4.4 тона контрабандно дизелово гориво бяха иззети през април при акции на територията на областта, при една от които бе пресечена дейността на незаконна бензиностанция в Копривщица. Установеното количество е иззето от митническите власти.

Съвместната операция на ОДМВР- София, РУ- Самоков и СДВР, при която бяха пресечени незаконни боеве с питбули в района на язовир „Искър“ и бяха задържани общо 58 души, бе следващият акцент в дейността на областната дирекция през изминалия месец.

В последната седмица на изтеклия месец, при съвместна операция с Агенция „Митници“, в комплекс- мотел над язовир „Искър бе разкрита оборудвана наркооранжерия, откъдето са иззети над 505 саксии с канабисови насаждения. Наемателят на бунгалата е привлечен като обвиняем с мярка за неотклонение „домашен арест“.

Моята оценка за работата на РУ- Етрополе е много добра, те са отреагирали своевременно на всеки сигнал, а служителите работят с хъс, въпреки всички трудности, с които се сблъскват. Разбира се, постигнатият добър обществен ред на територията на общината е в резултат и на подкрепата на местната власт и гражданите, обобщи ст. комисар Спасов.

Много добра организация на работата група "Охранителна полиция"- въпреки неголемият брой служители, успяват да поддържат обществения ред в добри норми, реагират адекватно на всеки получен сигнал, изтъкна комисар Александров. РУ- Етрополе е едно от най- натоварените по отношение охраната на спортни мероприятия, но независимо от това не са допуснати инциденти. Служителите често оказват съдействие при необходимост на съседни районни управления. Превантивната и административнонаказателната дейност също са на много добро ниво, което закономерно води и до по- малко извършени престъпления и нарушения.
Началникът на РУ- Етрополе благодари за получената добра оценка, която е показателна за труда на всички служители. Гл. инсп. Стаменов заяви, че окомплектоването на щата се подобрява плавно, което неминуемо ще се отрази и на ефективността в работата на управлението по всички линии на дейност. Той изтъкна положителния ефект от изграденото видеонаблюдение, чийто обхват предстои да бъде разширен. По отношение на административнонаказателната дейност началникът посочи, че през м. април служителите са съставили 132 акта и 53 фиша за извършени различни нарушения.

По линия на икономическа полиция, през м. април съвместно с НАП са проверени 18 обекта, като са съставени 9 акта и е запечатано едно заведение. 8 преписки са образувани във връзка с извършени проверки на 38 камиона съвместно с ИААА.

От началото на годината служителите на РДПБЗН- София са реагирали на над 1200 произшествия, като малко над 60% от ресурса се използва за ликвидирането на пожари в сухи треви и храсти, посочи комисар Иванов и в тази връзка апелира към представителите на местната власт за по- активна превантивна дейност сред населението. Много добра оценка бе дадена на доброволческото формирование в Етрополе, което изключително отговорно и навременно се включва в отработването на възникналите произшествия.
Представителите на местната власт дадоха положителна оценка за взаимодействието с РУ- Етрополе, като посочиха, че диалогът е професионален и непрекъснат, благодарение на което обстановката в района е спокойна. Кметът на Община Етрополе изтъкна съвместните усилия, които се предприемат за ограничаване на безстопанствените животни на пътя, които са сериозна предпоставка за сериозни пътни инциденти. Сред другите дискутирани теми бяха противодействието на престъпленията с наркотични вещества и пътната безопасност.

Към хулиганите на пътя ще бъдем безкомпромисни, ще прилагаме всички законови правомощия, които имаме, за да опазим човешкия живот, в това число и техния, изтъкна в заключение ст. комисар Спасов.

Източник: ОДМВР-София

Коментари (4)

  • Отговори (4) (1)
    1. добавен от: Анонимен 8 Май, 19:27

    Hubavo e che v Etropole nqma mnogo prestapleniq i moje spokoino da si gledame decata

  • Отговори (4) (0)
    2. добавен от: Анонимен 9 Май, 09:14

    Трябва да бъдем благодарни за това и да продължаваме в същия дух.

  • Отговори (2) (3)
    3. добавен от: Иван 9 Май, 15:23

    Наркодилърите кога? Пияните с колите кога? Всеки петък и стбота пред кръчмите са коли, а полицяита спи!

  • Отговори (1) (1)
    4. добавен от: Пунта Мара 9 Май, 16:45

    А, нещо днес от Лопян?

Добави коментар:

Назад

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички
виж всички

Анкета » коментари (4)

Ще има ли предсрочни избори отново?

Анкета » коментари (4)

Ще има ли предсрочни избори отново?

отговори
Да. Категорично! (178)
70% Complete
Не. Само се пазарят за порциите във властта. (121)
70% Complete
Не знам и не ме интересува. (42)
70% Complete
Поредната политическа глупост. (50)
70% Complete