Вторник, 24 Януари 2017, 11:06
По-различните новини само за вас!

Ботевград

Бронзови медали за Милчо Дилов и Росен Убенов от състезание по граплинг

+ | - 20.12.2016г. 12:34 | Спорт
Прочетена: 1430 | 24

Оцени:

Този уикенд в столичната зала „Люлин Спорт“ се проведе състезанието Real Grappling Challenge – най-силното състезание по т.н. събмишън граплинг. Двама състезатели от ММА клуб „Мемфис“ – Милчо Дилов и Росен Убенов, се представиха отлично и спечелиха бронзови медали.
 
17-годишният Милчо Дилов, който е най-изявеният спортист от клуба в момента, направи своя дебют в категория юноши до 72кг. Той изигра 3 срещи, като единият от съперниците му видимо го превъзхождаше не само физически, но и по професионален опит. Най-дръзка бе победата в първия му мач, където надделя над опонента си само за 17 сек.
 
За 26-годишният Росен Убенов, който се подготвя едва от месец и половина, това бе първо състезание. В категория мъже начинаещи до 72кг Росен изигра 4 срещи. Побеждава в първите два мача, на полуфинала губи от противника си, а в последната среща за определяне на 3-то и 4-то място в неговата категория, става абсолютен победител.
 
„Възхитен съм от представянето и на двамата. Милчо е много техничен, нямаше по-добър състезател от него. Не беше честно, че го пуснаха да играе срещу доста по-силен състезател от него, който бе редно да бъде в по-горна категория. Росен пък бе най-силният състезател като физически дадености. За краткото време, за което се подготвя, постигна много висок резултат“, коментира треньорът на двамата състезатели Николай Петров.
 
За първи път подобно състезание събира голям брой участници – над 100, от България, Македония, Сърбия и Гърция. Организатори на проявата са Кристиян Попов, европейски шампион по жиу-жицу и граплинг, и Ангел Караиванов, шампион по NAGA. Караиванов лично изказа страхотните си впечатления от ботевградския клуб.
 
Под граплинг  в света на бойните изкуства се има предвид всеки един стил или смесица от стилове, които включват техники за контролиране, доминиране и подчиняване на опонента, без да се използват удари, като за целта се използват събаряния, подсичания, обръщания, ключове, задушаващи техники и др. Състезанията по граплинг са характерни с това, че възпитаници на различни бойни изкуства – Борба, Бразилско Жиу-Жицу, Джудо, Самбо, Джу-Джуцу и др. се състезават по еднакъв правилник, който има минимални ограничения от към хватовите техники, давайки възможност на всеки един стил да бъде използван с целия си технически “арсенал”.

Източник: balkanec.bg
Стани фен във Facebook  
« Назад

Коментари (24)

  • 1
  • 2
  • 3

Добави коментар
виж всички » Анкета

  • Одобрявате ли предоставянето на купите на мъжкия баскетболен отбор на Балкан за съхранение във фонда на Исторически музей Ботевград?
    Коментирай (5)

виж всички » Справочник

Новините по дни

Изпрати новина до Balkanec.bg

Заглавие: *
Текст на новина: *
Обратна връзка: