Петък, 29 Март 2024, 11:52

Бронзови медали за Милчо Дилов и Росен Убенов от състезание по граплинг

20 Декември 2016, 12:34
(0) (0)
Ботевград - Спорт
Прочетена: 3394 24


Този уикенд в столичната зала „Люлин Спорт“ се проведе състезанието Real Grappling Challenge – най-силното състезание по т.н. събмишън граплинг. Двама състезатели от ММА клуб „Мемфис“ – Милчо Дилов и Росен Убенов, се представиха отлично и спечелиха бронзови медали.
 
17-годишният Милчо Дилов, който е най-изявеният спортист от клуба в момента, направи своя дебют в категория юноши до 72кг. Той изигра 3 срещи, като единият от съперниците му видимо го превъзхождаше не само физически, но и по професионален опит. Най-дръзка бе победата в първия му мач, където надделя над опонента си само за 17 сек.
 
За 26-годишният Росен Убенов, който се подготвя едва от месец и половина, това бе първо състезание. В категория мъже начинаещи до 72кг Росен изигра 4 срещи. Побеждава в първите два мача, на полуфинала губи от противника си, а в последната среща за определяне на 3-то и 4-то място в неговата категория, става абсолютен победител.
 
„Възхитен съм от представянето и на двамата. Милчо е много техничен, нямаше по-добър състезател от него. Не беше честно, че го пуснаха да играе срещу доста по-силен състезател от него, който бе редно да бъде в по-горна категория. Росен пък бе най-силният състезател като физически дадености. За краткото време, за което се подготвя, постигна много висок резултат“, коментира треньорът на двамата състезатели Николай Петров.
 
За първи път подобно състезание събира голям брой участници – над 100, от България, Македония, Сърбия и Гърция. Организатори на проявата са Кристиян Попов, европейски шампион по жиу-жицу и граплинг, и Ангел Караиванов, шампион по NAGA. Караиванов лично изказа страхотните си впечатления от ботевградския клуб.
 
Под граплинг  в света на бойните изкуства се има предвид всеки един стил или смесица от стилове, които включват техники за контролиране, доминиране и подчиняване на опонента, без да се използват удари, като за целта се използват събаряния, подсичания, обръщания, ключове, задушаващи техники и др. Състезанията по граплинг са характерни с това, че възпитаници на различни бойни изкуства – Борба, Бразилско Жиу-Жицу, Джудо, Самбо, Джу-Джуцу и др. се състезават по еднакъв правилник, който има минимални ограничения от към хватовите техники, давайки възможност на всеки един стил да бъде използван с целия си технически “арсенал”.


Източник: balkanec.bg

Коментари (24)

  • Отговори (0) (0)
    1. добавен от: ПразноГлавоЛигльо 20 Декември, 13:06

    Ей смешник, хайде изтрий ми коментара

  • Отговори (0) (0)
    2. добавен от: Анонимен 20 Декември, 13:56

    Пфффф
    Смешковци

  • Отговори (0) (0)
    3. добавен от: Анонимен 20 Декември, 14:10

    №1 и №2, вие изобщо не подозирате колко сте прави.

  • Отговори (0) (0)
    4. добавен от: Анонимен 20 Декември, 14:16

    "Състезанията по граплинг са характерни с това, че възпитаници на различни бойни изкуства – Борба, Бразилско Жиу-Жицу, Джудо, Самбо, Джу-Джуцу." Може ли да попитам с кое от тези неща са участвали тези момчета и къде са го научили? И то за два месеца и половина.

  • Отговори (0) (0)
    5. добавен от: Анонимен 20 Декември, 14:56

    Koko e specialist po vsichki sportove

  • Отговори (0) (0)
    6. добавен от: Анонимен 20 Декември, 15:35

    Дааа! И то преди да ги е тренирал.

  • Отговори (0) (0)
    7. добавен от: Анонимен 20 Декември, 15:54

    Браво, момчета! Успех!

  • Отговори (0) (0)
    8. добавен от: Росен Убенов 20 Декември, 17:05

    Пак пишете коментари без да влагате смисъл. Времето, което е написано по-горе, е времето на подготовка преди даденото състезание (включващо физическа и техническа подготовка). Много са малко тези вундеркини, които за 2 месеца ще се подготвят от 0 за нещо, каквото и да е то. Аз, лично, съм тренирал преди, но бях спрял и сега възобнових заради състезанието. Който иска да види какво представлява Коко като треньор да заповяда на някоя тренировка и тогава да дава мнение. По стар български обичай, всички сме компетентни по всичко!

  • Отговори (0) (0)
    9. добавен от: Анонимен 20 Декември, 17:10

    Браво пичове,успехът изисква тишина и постоянство.Продължавайте така и не обръщайте внимание на коментиращи,за които "прозяването" е върхът на физическото и умственото им натоварване.

  • Отговори (0) (0)
    10. добавен от: Анонимен 20 Декември, 18:00

    Нямам думи. Град на завистници и интриганти.

Добави коментар:

Назад

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички

Анкета » коментари (2)

Ще има ли предсрочни избори отново?

Анкета » коментари (2)

Ще има ли предсрочни избори отново?

отговори
Да. Категорично! (105)
70% Complete
Не. Само се пазарят за порциите във властта. (110)
70% Complete
Не знам и не ме интересува. (31)
70% Complete
Поредната политическа глупост. (36)
70% Complete