Четвъртък, 25 Април 2024, 22:56

БСП питат БФС и Авиоотряд 28 за полета на правителствения самолет с "Витоша" (Бистрица) и "Чавдар" (Етрополе)

24 Август 2012, 16:23
(0) (0)
Етрополе - Спорт
Прочетена: 5222 1


БСП са изпратили писмо до Българския футболен съюз (БФС) по Закона за достъп до обществена информация с искане на картотеките на отборите на „Витоша” (Бистрица) и „Чавдар” (Етрополе” и всички играчи, които са играли във футболната среща в Евксиновград. Това съобщи на пресконференция Явор Гечев, председател на младежкото обединение на БСП. За футболната среща двата отбора бяха превозени с полет на правителствения самолет, който породи много коментари.
„Имаме определени съмнения. Имаме информация, че самолетът е бил пълен. Имало ли е сред тези, които са летели, криминално интересни лица? Имало ли е между хората, които са летели, хора, които са усвоявали по странни начини европейски средства? Има ли в полета, и във всекидневните мачове, в които играе Борисов, хора, които са държавни, общински служители. Дали са пускали отпуска, включително в деня, в който самолетът е летял – запита той.
Друго писмо е изпратено до ръководителя на Авиоотряд 28 Пенчо Пенчев с искане на списък на всички хора, които са летели тогава. Това не е маршрутно такси – заявиха от БСП.
Трето писмо е изпратено до Сашо Диков, ръководител на Канал 3, който е излъчил мача на двата отбора, с молба да предостави записа. Нямаме вече доверие към държавните институции. Те се ползват като феодално царство на един самозабравил се псевдолидер” – каза още Явор Генчев.
Полетът на Авиоотряд 28 е можел да бъде заплатен единствено чрез някой първостепенен разпоредител на държавни средства. Така че – интересен е въпросът, ако е платен този полет, както беше заявил премиерът, че е платен от Емил Димитров, как е станало това, каза на пресконференция в централата на БСП депутатът от ПГКБ Димчо Михалевски.
Друг въпрос, който очевидно не може да намери отговор в рамките на правилника на Авиоотряд 28, е – защо въобще този полет е използван за два отбора, които по никакъв начин не могат да бъдат приравнени към национални отбори, защото имаше и такива спекулации на сегашния ръководител на Авиоотряда, каза той. Член 13 казва, че при специално предназначение, се прилагат мерки на сигурност от страна на НСО, МВР и Авиоотряд 28. Значи - не само просто са летели, уважаемите господа, и то за абсолютно свое удоволствие, а се е налагало да се прилагат мерки, защото такива са правилата – както на летищата във Варна и София, така и по време на полета – добави Михалевски.
Основният въпрос е – защо българският премиер е употребявал Авиоотряд 28 по начин, който му е бащиния? Очевидно това е дълбок израз на неговото разбиране за държавното управление, подчерта Михалевски.

Източник: Агенция Фокус

Ключови думи: Бойко Борисов , Чавдар Етрополе

Подобни новини

Коментари (1)

  • Отговори (0) (0)
    1. добавен от: Анонимен 24 Август, 22:40

    http://senzacia.net/скандално/екип-от-бандити-и-рекетьори-ще-управля-18073

Добави коментар:

Назад

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички
виж всички

Анкета » коментари (4)

Ще има ли предсрочни избори отново?

Анкета » коментари (4)

Ще има ли предсрочни избори отново?

отговори
Да. Категорично! (190)
70% Complete
Не. Само се пазарят за порциите във властта. (123)
70% Complete
Не знам и не ме интересува. (44)
70% Complete
Поредната политическа глупост. (54)
70% Complete