Събота, 20 Април 2024, 14:56

БСП: Сезирали сме компетентните органи по случая с д-р Бисерка Николова

15 Май 2014, 20:40
(0) (0)
Елин Пелин - Новини
Прочетена: 1277 1


Подадени са сигнали до отговорните институции, в лицето на МЗ, НЗОК, РЗОК и РЗИ, както и до Районната и Окръжна прокуратури. Към момента текат проверки и докато не станат ясни резултатите от тях, няма да коментираме действията на д-р Бисерка Николова, съобщиха от БСП-София област.
Припомняме, че вчера народният представител и председател на социалната комисия в НС, Корнелия Нинова обвини в дискриминация лекарката от структурите на ГЕРБ в община Елин Пелин, която по думите й отказвала да лекува хора на БСП.
Аз не обвинявам, не съм Цветан Цветанов, уточни Нинова в сутрешния блок на Нова телевизия. „Бях на посещение в село Габра. Една жена ми каза, че в тяхното село таксата за посещение при личен лекар не е 1 лев, както е по закон за пенсионерите, а 3 лева", обясни Корнелия Нинова и допълни: "Това се случва публично, не са ми го казвали на ушенце, да правим партийна интрига." По думите й и други хора са споделили, че им се отказват направления по политически причини.
Социалистите от София област посочват, че информацията, която са получили и от жителите на въпросното село, е повече от обезпокоителна "и тук не говорим само за „избирателното" лекуване от страна на д-р Николова. Става въпрос за лекуване срещу такса от 3 лв., вместо от 1 лв. и неиздаване на документ за нея.”
Според информация на социалистите в прокуратурата е заведена преписка и сигналите за нарушения в дейността на лекарката от с. Габра са били потвърдени от няколко жители на селото.
Съветваме колегите си от ГЕРБ да не бъдат толкова категорични в исканията си за извинение от страна на наши народни представители, а да изчакат резултатите от проверките. Разбираме тяхното желание да се скрият зад думите „черен ПР" и „предизборен популизъм", но БСП в София област е доказала, че подобни техники не са й в стила. Ние сме в постоянна връзка с хората в 22-те общини на областта, те знаят, че могат да ни имат доверие не само по време на избори. Именно затова те са поставили този наболял въпрос пред народния представител Корнелия Нинова.


Източник: balkanec.bg

Коментари (1)

  • Отговори (0) (0)
    1. добавен от: Анонимен 16 Май, 12:42

    О, пак ли почнахте с опорните точки?

Добави коментар:

Назад

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички
виж всички

Анкета » коментари (4)

Ще има ли предсрочни избори отново?

Анкета » коментари (4)

Ще има ли предсрочни избори отново?

отговори
Да. Категорично! (168)
70% Complete
Не. Само се пазарят за порциите във властта. (121)
70% Complete
Не знам и не ме интересува. (41)
70% Complete
Поредната политическа глупост. (49)
70% Complete