Петък, 19 Април 2024, 22:19

БСП в Ботевград издига кандидат за кмет на общината в петък

26 Август 2015, 11:55
(0) (0)
Ботевград - Новини
Прочетена: 2406 10


Общинска конференция ще проведе БСП в петък от 17.30ч в малкия салон на Народно читалище „Христо Ботев” Ботевград. Тя ще се състои при следния дневен ред:
1. Политически доклад „Избори 2015 – значими за БСП”;
2.Приемане на предизборна платформа, предизборна програма и обръщение;  
3.Утвърждаване на кандидати за кметове, издигнати от БСП;
4.Приемане модел на листата за общински съветници и избор на водач.

На конференцията ще присъстват 97 делегати от основните партийни организации, плюс 6 делегирани. Официален гост ще бъде народният представител Корнелия Нинова.

Източник: balkanec.bg

Коментари (10)

  • Отговори (0) (0)
    1. добавен от: Анонимен 26 Август, 12:08

    Имa ли още кой да им вярва на тези блядки? За 25 години, 3 техни правителства окрадоха и фалираха държавата.Тези трябва да се бият до 9-то коляно,крадливо :!:

  • Отговори (0) (0)
    2. добавен от: Анонимен 26 Август, 12:13

    На последните местни избори се осраха с техният кандидат кмет. И накрая той ги и предаде и отиде в другия лагер. Сега да видим дали ще да надминат себе си. Дерзайте, много сте! :D

  • Отговори (0) (0)
    3. добавен от: Анонимен 26 Август, 12:18

    №1 Може да са крадливи но са постоянни , не са като "тулата" .
    Но като те чета по сайтовете мисля че е крайно време или да поискаш от жена си или да идеш на пика да се по отпуснеш , че с тия нерви няма да изкараш още много. :wink:

  • Отговори (0) (0)
    4. добавен от: Анонимен 26 Август, 12:26

    #3, умно си като другаря Ленин.Не ви отърва истината, хич не я обичатe червенушките.C цигани не се занимаваме.

  • Отговори (0) (0)
    5. добавен от: Анонимен 26 Август, 13:02

    Христо Якимов ще пребори Тулата!!!

  • 6.

    Коментарът беше изтрит поради използването на нецензурни или неуместни изрази!

  • Отговори (0) (0)
    7. добавен от: bate boiko 26 Август, 13:47

    Да, всичко се отнася до управляващите ни.

    Не си мислете, че не харесвам родината си, аз я обожавам, но това което и се случва от векове наред, поражда именно тези гореспоменати чувства. България, самото име звучи дори величествено, но всъщност само слепец би харесал това, в което тя се е превърнала днес.

    Претърпяла робство от османските нашественици, държавата ни днес търпи отново робство, робството на собствените си чеда. И докато другите страни имат своя мафия, при нас, мафията си има държава. Те продължават да дерат кожата на своите поданици по – злобно и безкрупулно дори от заптиетата на пашата. Не мислете, че говоря за физическо насилие, което би било по – поносимо.

    Говоря за глада, страха и притесненията с които са обременени нашите съграждани. Както споменах няма да споменавам всички проблеми присъстващи в иначе така красивата ни страна.

    Те са много и дори страниците в “Word” не биха ми стигнали да ги изпиша. Ще засегна четири въпроса, които личностно ме притесняват, а смятам и че засягат много от вас. Цени на горивата, пътна обстановка, образование, заплащане на хорския труд.

    Не си мислете, че съм поредния специалист по – всичко, нямам си и на идея от търговия с горива, стойността да се преработят, да се транспортират. Но не съм и сляп в този ред на мисли. И за да не говоря празни приказки, от сорта колко по – скъпо е тук, в сравнение с другите европейски държави, смятам да покажа следната извадка, за моментните цени на горивата. Ще посоча тези в България, заедно с няколко от Европейските държави единствено за пример, нямам намерение да ви отегчавам с абсолютно всички държави, а цените са в Евро за бензина:

    България – 1,176
    Франция – 1,346
    Германия – 1,439
    Италия – 1,630
    Холандия – 1,637
    и т.н.

    На пръв поглед ще си кажете „е сравнение с другите при нас е по – ниско“, но не се залъгвайте с това драги мой читатели. Направете малка съпоставка с минималните заплати там и тези при нас, а също така това, че при нас лев-а все още си е 2 пъти по – малко от Еврото. Минималните заплати в Евро са следните от последна извадка, както следва от реда изброените вече държави, са следните:

    България – 174
    Франция – 1457
    Германия - 1473
    Италия - (няма определение като минимална заплата, но статистически данни говорят за заплащане от сорта на 1300 евро)
    Холандия - 1501

    Разбира се, може да проверите данните дадени от мен, може да проверите и останалите членки на ЕС, но ще достигнете единствено до моите скромни заключения – българинът е „прецакан“. Обръщайки валутата на другите страни, обръщайки главите си, обръщайки погледа си, нищо няма да се е променило. По мои прости изчисления, редно е цената на горивата в България да бъдат не в Евро, а в Лев, т.е. да си останат 1.176 , но в наша валута. От една страна, нямаме въведена Евро валута, от друга цените са несъразмеримо скъпи.

    За да се изравнят, излиза че Франция трябва да плаща по 13 евро за гориво… Заплащането не е единствената страна на проблема, „майната им на парите“ , както се казва в една жаргонна поговорка. Възмущението ми идва от това, че преди 2 години, когато цената на барел гориво варираше между 120-140 долара, в България цените бяха 2,67-2,72 . Когато цените на барела паднаха на 40-60 долара цените в милата ни татковина спаднаха, факт, но само с 30-50 стотинки. По моите слаби аритметични сметки, щом на 120 долара се продаваше на 2.70, то на двойно по – ниска цена, сега братя българи, трябваше да зареждаме автомобилите си с гориво на стойност от порядъка на 1.325 – 1.360. Уви това е поредното прегърбване на народа.

    Не стига това, но ни се налага да пътуваме по уникалните родни пътища. Вярно е, че те предлагат висок адреналин, какъвто бихте получили в „Дисниленд“, но и задвижват вътрешната икономика, намирайки работа на различни автосервизи. Разбирам, страна от третия свят не би могла да притежава луксозна пътна обстановка. Къде тогава отиват парите от данъците ни? Не стига, че трябва да плащаме тях, но и въведоха неуспоримо гениалната „винетна“ такса. Добре, съгласен съм! На всякъде в чужбина, за да се движиш по магистралата от град до град, плащаш магистрални такси.

    Разликата обаче е, че там „камъче“ по пътя не ще да видиш, камо ли кратер, в който попаднеш ли, би могъл да те изведе на околовръстното в някой китайски град. Винетните такси варират в различен ценови диапазон, за различните превозни средства, но въпросът ми е, къде е резултата от купуването на винетки. Колко жертви взе магистралата към Провадия? И при това е магистрала, за второстепенни пътища е излишно да говоря, всеки живеещ и пътуващ в България, знае че те са професионално закърпени, а след кърпежа откъртени. Къде, къде, къде? Това е елементарният въпрос, който ме вълнува, а и всеки нормален сънародник. Къде отиват парите от тези такси?

    При цени вариращи от 67-1300 лева за годишен стикер.

    Не стига, че лукса да живееш тук е на ниво, но и трябва да се помъчиш. Със средно образование, ще ви бъде трудно. С висше става, но и то не е достатъчно в тази объркана държава. От една страна университетите се изродиха до такава степен, че от път и над път завършват студентите. Интерес са само парите за елитните ВУЗ-ове. Но хайде… висшист си и сега какво? Толкова жестоко си ударен от реалността, че ти се иска да се върнеш пак в „унито“ и да учиш още. Завършваш с отличен, кадърен си, мислиш бързо и си силно адаптиращ. Това е изключителен плюс и предпоставка за добре платен пост, но в чужбина, в другата Европа, не и в България.

    Тук висшиста е подложен на изгнание от народната глупост. Младите кадри взимат от порядъка на 400-800 лв. и то в големите градове. Повечето от тях нямат и този късмет, понеже навсякъде практиката е да се търси опит. Как да се изгради такъв, след като не се предоставя шанс? Не е логично кадърните кадри в различни специалности да взимат неколкократно по – ниски заплати от своите сънародници, общи работници, в чужбина.

    За заплащането открехнах, както при възгледите ми относно горивата, така и за „висшето“ заплащане. Тук темата ми е почти изчерпана. Отидеш във Великобритания, работиш 3 дни и хоп, изкарал си едномесечна българска заплата от порядъка на 700-800 лева. А всичко това с професия „общак“. Тъжно ми става да гледам, как нашите майки и бащи се трепят от работа, но пак тънат в нищета. Пак се правят сметки от сорта, колко да оставя за ток, вода, парно, антибиотик и ако е късмет храна.

    До кога ще търпим това, НАРОДЕ!

    Не разбирате ли, че щом вие сте се предали и сте се примирили да живеете в третия свят, няма кой да ви извади от него. А не заслужавате това, не защото сте борбени или работливи, а защото ни се полага. Не може хората, които спейки в парламента, да прибират заплати „таван “. Не може хората, които ограбват държавата и вас, да живеят като царе. Не може вечно да сме СТАДО! Пенсионната тематика е нещо, което не мисля да подхващам, защото и там логиката нулева. Хората в България трябва да са безсмъртни, за да вземат цялата пенсия полагаща им се от всичките години труд.

    Апелирам към всички, станете, отворете очи, продумайте! Не се смейте, когато Гърция се вдигне на протест, защото повярвайте, ние сме за смях. Ние не сме единни и това позволява на „управата“ да прави каквото си знае! Нека се вдигнем всички на протест, не само докторите, не само учителите, не само таксиметровите шофьори! ВСИЧКИ, ВСИЧКИ, ВСИЧКИ… !

  • Отговори (0) (0)
    8. добавен от: Анонимен 26 Август, 13:47

    От "умните" коментари ,на още по "умните"коментатори,префразираната поговорка,според кучето и тоягата ,кмет само Тулата!

  • Отговори (0) (0)
    9. добавен от: До №7 "bate boiko" 26 Август, 14:08

    Споделям болката ти, правя само едно уточнение:
    ОСНОВНИЯТ, НАЙ-ВАЖНИЯТ ПРОБЛЕМ, БАЩАТА НА ВСИЧКИТЕ НИ ПРОБЛЕМИ Е В ТОВА, ЧЕ 70% ОТ ИКОНОМИКАТА НИ Е В "СИВИЯ" СЕКТОР. ВСЛЕДСТВИЕ НА ТОВА НИ ПЛАЩАТ ОКОЛО ПОЛОВИНАТА ОТ ФАКТИЧЕСКИ ЗАРАБОТЕНОТО И ПОНЕЖЕ ЗА ВЛАСТТА ПЪРВО Е ПО-ЛЕСНО ДА НАТИСКА НЯКОИ ЦЕНИ НАДОЛУ, А ВТОРО Й Е НЕИЗГОДНО ДА "ИЗБЕЛИ" ИКОНОМИКАТА, ЩОТО ЩЕ ПРЕСЪХНАТ НЯКОИ КРАНЧЕТА КЪМ НЕЙНИТЕ ДЖОБОВЕ - ТЯ И ХАЛ-ХАБЕР СИ НЯМА ДА РАБОТИ ЗА ОТСТРАНЯВАНЕТО НА ОСНОВНИЯ ПРОБЛЕМ.

    БАСНИТЕ, ЧЕ ЗАПЛАТИТЕ СА НИСКИ ЗАЩОТО НИ Е СЛАБА ИКОНОМИКАТА СА ЗА НАИВНИЦИ. ДОКАЗВА ГО СЛЕДНОТО ОФИЦИАЛНО ПРИЗНАТО СЪОТНОШЕНИЕ:
    СРЕДНОСТАТИСТИЧЕСКИЯ РАБОТЕЩ БЪЛГАРИН ПРОИЗВЕЖДА ГОДИШНО ОКОЛО ДВА-ДВА И ПОЛОВИНА ПЪТИ ПО-МАЛКО ОТ СЪБРАТА СИ - ЕВРОПЕЕЦ, НО ПОЛУЧАВА ТРИ-ПЕТ, ТА ДАЖЕ И ДО ДЕСЕТ(!) ПЪТИ ПО-МАЛКО ОТ НЕГО!!!
    ЗАЩО? КЪДЕ СА ТЕЗИ ЗАРАБОТЕНИ ПАРИ???

  • Отговори (0) (0)
    10. добавен от: Ани 27 Август, 08:44

    №8 - Точно казано. Жалко е че не се обединяваме, за да настъпи поне малка промяна . Докато проявяваме само мълчаливо несъгласие , така ще продължава.
    Системата е закостеняла, а и ние нищо не правим нещо да променим.
    Трябва да се борим по всякакъв начин и със всякакви средства, за да постигнем по- добро.

Добави коментар:

Назад

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички
виж всички

Анкета » коментари (4)

Ще има ли предсрочни избори отново?

Анкета » коментари (4)

Ще има ли предсрочни избори отново?

отговори
Да. Категорично! (168)
70% Complete
Не. Само се пазарят за порциите във властта. (121)
70% Complete
Не знам и не ме интересува. (41)
70% Complete
Поредната политическа глупост. (49)
70% Complete