Четвъртък, 25 Април 2024, 08:38

Час за Борис Христов

23 Декември 2014, 17:07
(0) (0)
Елин Пелин - Новини
Прочетена: 1271 0


В храма „Св. Николай Мириклийски- Чудотворец” се проведе час за Борис Христов, организиран съвместно от ученици от XI клас на СОУ „Васил Левски”- гр. Елин Пелин и семинаристи от Софийската духовна семинария "Св. Иоан Рилски".
Под купола на светия Храм бе ознаменувана  годишнината на „Най- големия бас на Земята”, както бива  определян Маестрото от международната преса.

Получи се чудесно съчетание на визуална, словесна и музикална част.

Затаили дъх, всички се наслаждаваха на църковните песнопения в изпълнение на Б. Христов, семинаристите и учениците на СОУ „Васил Левски”. Часът мина неусетно и във всеки от присъстващите остана удовлетворението от минутите, посветени на големия българин.

Като послание към всички българи остават думите на уникалния талант: „Мисълта ми, че българският народ трябва да усвои принципите на почит и уважение към своите първенци и го закърми като традиция, е станала мечта за мен. Това би ни улеснило да се издигнем пред себе си и пред очите на чуждия свят, заемайки по този начин мястото на една истинска културна нация, защото притежаваме тези качества. Уважавай себе си и ще бъдеш уважаван и от другите! ”

Източник: balkanec.bg

Коментари (0)

Няма добавени коментари

Добави коментар:

Назад

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички
виж всички

Анкета » коментари (4)

Ще има ли предсрочни избори отново?

Анкета » коментари (4)

Ще има ли предсрочни избори отново?

отговори
Да. Категорично! (183)
70% Complete
Не. Само се пазарят за порциите във властта. (123)
70% Complete
Не знам и не ме интересува. (43)
70% Complete
Поредната политическа глупост. (50)
70% Complete