Вторник, 16 Април 2024, 09:51

Част от въпросите, които постъпиха на общественото осъждане на Проектобюджета на община Ботевград

16 Януари 2019, 11:55
(1) (0)
Ботевград - Новини
Прочетена: 1198 1


Както споменахме, вчера в Исторически музей Ботевград се състоя обществено обсъждане на Проектобюджет 2019 г. на община Ботевград. След като кметът на общината Иван Гавалюгов представи акцентите в бюджета, думата бе предоставена на присъстващите в залата, които имаха възможността да отправят питания и предложения.

Общинският съветник от групата на ГЕРБ Дамян Маринов попита защо не са предвидени средства за подмяна на водопроводната мрежа в с. Краево. В отговор на запитването, кметът Гавалюгов съобщи, че до момента няма сигнали за проблеми по водопроводната мрежа на Краево, или по-скоро са минимални и няма сериозни аварии. Градоначалникът изрази готовност, при възникване на проблеми , да бъдат отпуснати средства за разрешаването им.

Дамян Маринов пожела да научи и дали през тази година ще бъде извършена реконструкцията на зеленчуковия пазар, като по думите му за това има решение на Общински съвет Ботевград. В отговор градоначалникът каза, че зеленчуковия пазар не е включен като отделен обект, но БКС има за задача да извърши ремонт на съществуващите маси и навеси. Предстои монтиране на осветление, поръчана е и тоалетна. Асфалтиран ще бъде паркингът зад пазара и ще се извърши ремонт на обществената чешма.
„С моя заповед ще бъде утвърдена схема на разполагане на търговските площи в самия пазар, защото смятам, че в момента нещата не са добре организирани. Желанието ни е основно и приоритетно да се използват изградените маси на пазара, а не свободностоящи места около тях, около чешмата и по тротоарите. Гавалюгов съобщи още, че се предвижда затваряне на ул. “Свобода“ в района на пазара.
Въпрос постъпи и от адв. Христо Якимов, който пожела да научи каква ще бъде съдбата на средствата в размер на 212 000 лева, предвидени за подмяна на водопроводи на територията на общината, ако активите на ВиК Бебреш се прехвърлят за стопанисване и управление на ВиК – София.

„Тези средства не се превеждат на Общинското търговско дружество, а това ни дава правото да изплащаме реализирани от ВиК Бебреш обекти. Тези средства не са в програмата за капиталови разходи, те са в една графа „подпомагане на общински предприятия и търговски дружества”.

Мирослав Йорданов- ръководител на младежкия театър, постави въпрос, свързан с изграждането на приют за кучета в имот на бившата гражданска защита. В отговор Иван Гавалюгов съобщи, че е в бюджета не са предвидени средства, не защото общината не иска да го изгради, а защото няма изготвен проект. Възложено е проектиране, а индикативната стойност на проекта е между 200 000 и 300 000лв.



Източник: balkanec.bg

Коментари (1)

  • Отговори (1) (0)
    1. добавен от: Анонимен 17 Януари, 08:25

    Дамяне а защо отсече вековния бор в имота на баща ти

Добави коментар:

Назад

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички
виж всички

Анкета » коментари (4)

Ще има ли предсрочни избори отново?

Анкета » коментари (4)

Ще има ли предсрочни избори отново?

отговори
Да. Категорично! (168)
70% Complete
Не. Само се пазарят за порциите във властта. (118)
70% Complete
Не знам и не ме интересува. (39)
70% Complete
Поредната политическа глупост. (47)
70% Complete