Четвъртък, 28 Март 2024, 21:22

Чавдар (Етрополе) си стисна ръцете с Емполи

4 Февруари 2012, 17:49
(0) (0)
Етрополе - Спорт
Прочетена: 3074 0


Сътрудничеството между българския и италианския клуб ще стартира през лятото

Работна група на Чавдар (Етрополе) се завърна от Емполи, където има делови разговори с ръководството на най-продуктивната академия в Италия. Началото на сътрудничеството с хората от Ботуша бе поставено в края на миналата година, когато в Академия "Христо Стоичков" гостува топ скаутът Марио Петрели.
 
Недалеч от родната къща на гения Леонардо Да Винчи бяха уточнени детайлите на кооперацията между двете академии по селектирането и развитието на талантите от България. Общите действия ще включват, както методически обмен на треньорите, така и съвместни кампове, които ще стартират още това лято. Остава да се узакони и подпише планът за работа. Това ще се случи в началото на април, когато в Етрополе ще пристигне лично хитовият директор на академията на Емполи Андреа Иноченти. Той е силно убеден в качествата на "добрата българска школа".
 
От няколко години му помага местната легенда Масимилиано Капелини. Миланистът изкара 10 години в малкия тоскански градец с 231 мача (39 гола) и за заслуги му е предложена работа с талантите. Капелини също участва в разговорите, а след официалната част разказа сладки спомени от първото си участие в турнира на шампионите срещу софийския Витоша (б.а.- “Левски”), спечелен тогава общо със 7:2, но пък донесъл трансфер на централния защитник Николай Илиев в Болоня.
 
Заслужава да се отбележи, че в най-продаващата академия в Италия с организацията и управлението се занимават точно 4 човека. Двама от тях са директорите, секретарка и главен методист.
 
От гледна точка на методиката се ползват възможно най-модерните тенденции за подготовка на младите играчи. Все пак Емполи се намира на половин час път от Флоренция, където е футболната централа на Италия и световноизвестната база за подготовка на националните отбори "Коверчано".


Източник: Агенция БЛИЦ

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички

Анкета » коментари (2)

Ще има ли предсрочни избори отново?

Анкета » коментари (2)

Ще има ли предсрочни избори отново?

отговори
Да. Категорично! (105)
70% Complete
Не. Само се пазарят за порциите във властта. (110)
70% Complete
Не знам и не ме интересува. (31)
70% Complete
Поредната политическа глупост. (36)
70% Complete