Събота, 20 Април 2024, 10:36

Челси уволни Роберто ди Матео

21 Ноември 2012, 13:20
(0) (0)
Свят - Спорт
Прочетена: 1560 0


Мениджърът на Челси Роберто ди Матео официално бе освободен от клуба. Новината бе съобщена  на официалния сайт на Челси.

Това стана след загубата с 0:3 от Ювентус снощи, която изправи тима пред отпадане от Шампионската Лига. Това бе последната капка, след като тимът записа 4 поредни мача без победа в първенството.

Така Ди Матео бе уволнен само 6 месеца след като спечели Шампионската Лига за първи път в историята на Челси.

"Представянето и резултатите на тима напоследък не са добри и собственикът и бордът решиха, че е нужна промяна, за да може отборът да продължи във вярната посока, навлизайки в много важна част от сезона", се казва в изявлението.

"Клубът е изправен пред трудна задача да се класира за елиминациите на Шампионската Лига, както и да поддържа висока конкуренция в челото във Висшата Лига, докато се състезава в още три други турнира. Целта ни е да останем колкото се може по-конкурентни и да се борим силно на всички фронтове".

"Собственикът и бордът искат да благодарят на Роберто за всичко, което направи за клуба, откакто пое поста през март. Роберто ни изведе до историческа победа в Шампионската Лига и седма купа на Англия. Ние никога няма да забравим огромния му принос към историята на клуба и той винаги ще е добре дошъл на Стамфорд Бридж".

"В близко бъдеще клубът ще направи изявление относно новия мениджър".

Според медиите на острова първи избор на Роман Абрамович е Пеп Гуардиола. Ако той откаже, Рафаел Бенитес ще поеме Челси до края на сезона.


Източник: dnes.bg

Коментари (0)

Няма добавени коментари

Добави коментар:

Назад

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички
виж всички

Анкета » коментари (4)

Ще има ли предсрочни избори отново?

Анкета » коментари (4)

Ще има ли предсрочни избори отново?

отговори
Да. Категорично! (168)
70% Complete
Не. Само се пазарят за порциите във властта. (121)
70% Complete
Не знам и не ме интересува. (41)
70% Complete
Поредната политическа глупост. (49)
70% Complete