Сряда, 15 Юли 2020, 12:07

Четвърти мандат за кмета на Община Своге г-н Емил Иванов

19 Ноември 2019, 21:09
(0) (0)
Своге - Новини
Прочетена: 959 0


На 15.11.2019г. в заседателната зала на ПГ „Велизар Пеев“- гр. Своге кметът на Община Своге г-н Емил Иванов, новоизбраните общински съветници и кметове на кметства положиха своята клетва.

Церемонията откри и води г-жа Галя Георгиева – Заместник- областен управител на Софийска област. След звуците на националния химн, председателят на общинската избирателна комисия г-жа Мая Манолова-Ташунова връчи удостоверението за кмет на г-н Емил Иванов. Бяха връчени и удостоверенията на членовете на новия общински съвет, както и на новоизбраните кметове на кметства.

Господин Иванов, който застава за четвърти път начело на общината, се обърна към своите колеги и им пожела успешен мандат. Събитието завърши с провеждане на първата тържествена сесия на новия общински съвет, която по закон откри най-възрастният общински съветник г-н Станчо Атанасов. Беше проведен избор за председател на общинския съвет. Въпреки призива на кмета на общината да се неглижират политическите пристрастия в името на успешната и ползотворна работа за общината, от общо 17 общински съветници в новосформирания местен парламент правото си на глас упражниха единствено съветниците от Местна коалиция „Движение „Напред България“, Местна коалиция „ Демократична България- Обединение“ и двама от „БСП за България“. До избирателната урна отказаха да отидат общинските съветници от Местна коалиция „ Герб (СДС) и двама от „БСП за България“.

С пълно единодушие на всички деветима гласували „за“ за председател на Общински съвет- Своге мандат 2019-2023г. бе избран г-н Веселин Запрянов от Местна коалиция„ Демократична България- Обединение“.Източник: balkanec.bg

Коментари (0)

Няма добавени коментари

Добави коментар:

Назад

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички

Анкета » коментари (2)

Ще почивате ли това лято предвид ситуацията с коронавируса?

Анкета » коментари (2)

Ще почивате ли това лято предвид ситуацията с коронавируса?

отговори
Да, смятам да почивам както всяка друга година (127)
70% Complete
Ще почивам само ако успея да намеря пари в тази криза (63)
70% Complete
Почивката ми ще е на вилата на село (67)
70% Complete
Ще почивам, но сигурно ще заменя морето с планина (32)
70% Complete