Петък, 29 Март 2024, 04:22

Четвърти студент получи стипендия от ЧЕЗ

12 Януари 2020, 15:58
(0) (0)
Ботевград - Новини
Прочетена: 890


Юсуф Байрям Молла учи в Техническия университет, град София

Студент от четвърти курс в Техническия университет в град София стана четвъртият стипендиант на ЧЕЗ по програмата за подпомагане на студенти. Юсуф Байрям Молла учи в специалност „Енергетика и електрообзавеждане“ на ТУ. В началото на новата година той получи стипендия от 500 лева от ЧЕЗ въз основа на успеха си от предходния семестър.

„Разбрах за състезанието от участието си в ЧЕЗ Академия, където научих много неща за професията на енергетика. Искам да продължа да се развивам в тази област и силно се надявам един ден да имам възможност да бъда част от екипа на голямата мултинационална компания ЧЕЗ“, каза Молла при връчване на стипендията.

В конкурса „Стани стипендиант на ЧЕЗ“ за студенти могат да кандидатстват всички студенти от технически висши учебни заведения на територията на Западна България, които са участвали в конкурса за ученици, в стажантската програма на ЧЕЗ или в ЧЕЗ Академия. Конкурсът „Стани стипендиант на ЧЕЗ“ за студенти е част от дългосрочна политика на дружеството за насърчаване на професионалното образование в България и е продължение на конкурса „Стани стипендиант на ЧЕЗ“ за ученици, стартирал през 2012 г. Досега са дадени три стипендии на студенти.

От септември 2019 г. ЧЕЗ започна да предоставя и социална стипендия за ученици, които са сираци или полусираци и учат в професионални гимназии с електротехнически профил. Всяка година компанията ще дава по една целогодишна стипендия в размер на 1440 лева.

До момента 54-ма ученици и студенти са получили стипендии от ЧЕЗ.

Източник: balkanec.bg

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички

Анкета » коментари (2)

Ще има ли предсрочни избори отново?

Анкета » коментари (2)

Ще има ли предсрочни избори отново?

отговори
Да. Категорично! (105)
70% Complete
Не. Само се пазарят за порциите във властта. (110)
70% Complete
Не знам и не ме интересува. (31)
70% Complete
Поредната политическа глупост. (36)
70% Complete