Събота, 16 Февруари 2019, 19:28

ЧЕЗ Електро призовава за разумно потребление на електроенергия

19 Ноември 2017, 10:40
(0) (1)
Ботевград - Новини
Прочетена: 1517 2

Ниските температури традиционно водят до ръст на сметките за ток

С понижаването на температурите в последните дни потреблението на електроенергия се повиши. Броят на домакинствата в България, които се отопляват на електричество, е значително по-висок от този в останалите страни от Европейския съюз. Статистиката показва, че през зимата консумацията на електроенергия отбелязва ръст от 30-40% спрямо потреблението през септември. Това, разбира се, се отразява и върху размера на месечните фактури.

Тъй като консумацията е основен фактор при формиране на сметката за ток, „ЧЕЗ Електро България“ АД призовава към разумно потребление и прилагане на мерки за енергийна ефективност.


Санирането на жилището ни, изключването на електроуредите, които не се ползват, изборът на уреди с висок енергиен клас са мерки, които се изплащат сравнително бързо и освен до намаляване на месечните сметки за ток, водят и до повишаване на комфорта в дома.
„ЧЕЗ Електро България“ АД от няколко месеца предлага на клиентите си електронната услуга „Енергиен мениджър“, нов продукт за оптимизиране на енергийното потребление. Чрез него потребителите получават справка за потреблението на електроенергия за 36 месеца назад, анализ на консумацията и идентифициране на възможностите за спестяване на разходи.

Наскоро Дружеството предложи на своите клиенти и ексклузивна оферта за покупка на висок клас климатици с отстъпка от 331 лв. Офертата е налична на сайта на компанията www.cez.bg и в центровете за обслужване на клиенти на „ЧЕЗ Електро България“ АД.


Източник: balkanec.bg

Ключови думи: ЧЕЗ Разпределение

Коментари (2)

 • 1.

  Коментарът беше изтрит поради използването на нецензурни или неуместни изрази!

 • Отговори (1) (0)
  2. добавен от: Аз съм 28 Ноември, 16:47

  Калорифер и ЛЕД крушки

  Ще се върна 2 десетилетия назад.
  Края на '90 години месечната ми сметка ток беше средно 100лв.
  Главния консуматор на енергия беше калорифера а за осветление се използваха обикновенни лампи със така наречената нажежаема жица
  60/75/100 вата.
  След това се появиха луминисцентни/енергоспестяващи лампи 15/20/30 вата с който замених постепенно лампите със нажежаемата жица и калорифера с климатици които станаха хит и достъпни но цената на тока се вдигна и така сметката ми за тока си остана средно 100 лв. на месец.
  Последните 5 години се изобретиха нови и още по икономични осветителни тела ,ЛЕД осветление ,3/5/7/15 вата аналогичното на тяхните предшествени лампи с които постепенно замених изгорялите луминисцентни крушки които средно искарват малко по дълго от 2 годишната им гаранция както и смених остарелия климатик със хипер инверторен,но уви сметката ми за ток си остана средно 100 лв. на месец,защото енерго снабдителите си вдигнаха отново цените на тока.
  Ако из...

Добави коментар:

Назад

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички
виж всички
виж всички

Анкета » коментари (3)

Одобрявате ли идеята бившето училище в Липница да се превърне в обучителен център по иновативни дисциплини

Анкета » коментари (3)

Одобрявате ли идеята бившето училище в Липница да се превърне в обучителен център по иновативни дисциплини

отговори
Да (56)
70% Complete
Не (6)
70% Complete
Страхотна идея. Това ще възроди селото (25)
70% Complete
Мисля, че не е добра идея (1)
70% Complete
Не ме интересува (4)
70% Complete