Четвъртък, 28 Март 2024, 22:28

ЧЕЗ и "Надежда за домове за децата - клон България" зарадваха над 400 деца за Коледа

23 Декември 2020, 10:51
(0) (0)
България - Новини
Прочетена: 440 0


Служители на ЧЕЗ в България подкрепиха с 14 500 лева от доброволни дарения съвместната инициатива „Заедно можем всичко“, а компанията удвои средствата

Служителите на ЧЕЗ в България набраха 14 500 лева от доброволни дарения във вътрешна благотворителна кампания в подкрепа на „Заедно можем всичко“ – съвместна инициатива на ЧЕЗ в България и „Надежда и домове за децата – клон България“. ЧЕЗ в България удвои тази сума и така общият размер достигна 29 000 лева.
Благотворителната акция е организирана за набиране на средства за коледни подаръци, храна, облекла и обувки за 22 деца от семействата, включени в кампанията „Заедно можем всичко“. Благодарение на съпричастността на служителите на ЧЕЗ, кампанията успя да зарадва с подаръци още 414 деца от 199 семейства, които „Надежда и домове за децата – клон България“ подкрепя в областите Бургас, Велико Търново, Видин, Враца, Кърджали, Плевен, Стара Загора, Сливен, Софийска област, София град, Хасково и Ямбол.
„Надежда и домове за децата – клон България“ и ЧЕЗ в България стартираха през май тази година кампанията „Заедно можем всичко“, с която да подкрепят уязвими семейства с деца за преодоляване на негативните последствия от пандемията от COVID-19. В рамките на кампанията ЧЕЗ пое заплащането на сметките за ток на тези семейства до края на март 2021 година. За да могат децата да растат в по-добра среда, ЧЕЗ, в партньорство с „Техномаркет“, закупи и достави в домовете им нови битови електроуреди.
Кампанията „Заедно можем всичко“ е част от прилаганата от ЧЕЗ в България дългосрочна стратегия за корпоративна социална отговорност, чиито основни приоритети са свързани с подпомагане на местните общности, образованието и развитието на младите хора, опазването и грижата за околната среда, енергийната ефективност. До момента ЧЕЗ е подкрепила с 1 милион лева над 120 обществено полезни инициативи в тези области.
В ситуация на извънредна обстановка от изключително значение за ЧЕЗ в България е навременното подпомагане на местните общности и особено на уязвимите им членове в усилията им за справяне с отрицателното въздействие на последствията от пандемията върху начина на живот, работа, обучение, социални връзки.
Можете да подкрепите „Надежда и домове за децата – клон България“, като се включите в акция „Кенгуру“ чрез дарение с SMS на 17 777 с текст DMS NADEJDA или като дарите средства с банков превод. Повече подробности за възможностите за подпомагане на акция „Кенгуру“ вижте на сайта https://dmsbg.com/16424/.

Последвайте ни и онлайн на www.cez.bg и www.hopeandhomesbg.com, както и във Фейсбук чрез @cezelectrobg и @hopeandhomesbg.



Източник: balkanec.bg

Ключови думи: ЧЕЗ Разпределение

Коментари (0)

Няма добавени коментари

Добави коментар:

Назад

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички

Анкета » коментари (2)

Ще има ли предсрочни избори отново?

Анкета » коментари (2)

Ще има ли предсрочни избори отново?

отговори
Да. Категорично! (105)
70% Complete
Не. Само се пазарят за порциите във властта. (110)
70% Complete
Не знам и не ме интересува. (31)
70% Complete
Поредната политическа глупост. (36)
70% Complete