Петък, 29 Март 2024, 01:33

ЧЕЗ и УНСС ще си сътрудничат в подготовката на кадри за българската енергетика

23 Април 2017, 14:49
(0) (0)
Ботевград - Новини
Прочетена: 1420 1


ЧЕЗ България и УНСС - София ще работят в ползотворно сътрудничество за подготовка на кадри за българския енергиен сектор. Това съобшиха от пресцентъра на ЧЕЗ България. На официална церемония в УНСС регионалният мениджър на ЧЕЗ за България Карел Крал и ректорът на УНСС проф. Стати Статев подписаха споразумение за стратегическо партньорство. Документът предвижда подобряване на достъпа до висше образование по специалности в областта на енергетиката чрез популяризиране и старт в кариерата, стажантски програми в дружествата от ЧЕЗ в България, оптимизиране на качеството на обучение (практическо и теоретично) чрез лектори, които са доказани професионалисти в реалния сектор, повишаване на знанията и квалификацията на специалистите от ЧЕЗ чрез обучение по бакалавърски, магистърски и докторантски програми в УНСС и др.

„Като социално отговорна компания, за нас е изключително важно да работим в посока създаване на качествени кадри в българската енергетика и развиването на образованието и учебните програми в тази сфера”, каза Карел Крал.

Програмата за съвместната дейност между УНСС и ЧЕЗ включва изготвяне на учебен план и програма на специалността „Икономика на транспорта и енергетиката“, ОКС „бакалавър“, развитие на магистърската програма „Енергиен мениджмънт“, осигуряване на квоти за стажанти от икономически специалности по европейски проекти на ЧЕЗ и др.

ЧЕЗ провежда дългосрочна политика за сътрудничество и подкрепа на българските учебни заведения. През 2012 г. бе сключен договор за партньорство с Техническия университет в София за реализацията на талантливи млади хора в българската енергетика. Сред резултатите от сътрудничеството е проектът за актуализиране на учебните програми по 4 електротехнически специалности в Техническия университет - София в съответствие с изискванията на бизнеса. Създадена бе и магистратура в Стопански Факултет на Техническия университет по специалността „Икономика на транспорта и енергетиката“.

ЧЕЗ успешно сътрудничи и с 22 професионални гимназии от Западна България при провеждането на конкурса „Стани стипендиант на ЧЕЗ“. От миналата година компанията участва и в първите две паралелки за дуално обучение по електротехника в България – едната в София, а другата в Плевен.

Източник: balkanec.bg

Ключови думи: ЧЕЗ Разпределение

Коментари (1)

  • Отговори (4) (0)
    1. добавен от: Анонимен 23 Април, 18:10

    Нерде УНСС, нерде енергетика :shock:

Добави коментар:

Назад

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички

Анкета » коментари (2)

Ще има ли предсрочни избори отново?

Анкета » коментари (2)

Ще има ли предсрочни избори отново?

отговори
Да. Категорично! (105)
70% Complete
Не. Само се пазарят за порциите във властта. (110)
70% Complete
Не знам и не ме интересува. (31)
70% Complete
Поредната политическа глупост. (36)
70% Complete