Петък, 19 Април 2024, 02:48

ЧЕЗ Разпределение подобрява електроенергийната сигурност на София

1 Юли 2020, 11:47
(0) (0)
България - Новини
Прочетена: 499


Компанията влага 4.2 млн. лв. в реализацията на обект от критичната инфраструктура на столицата

„ЧЕЗ Разпределение България“ АД стартира мащабен проект от ключова важност за електроенергийната сигурност на столицата. Компанията ще подмени кабел 110 kV с дължина 1,2 км, част от критичната инфраструктура на София, като ще бъдат реконструирани и прилежащите две подстанции.

Това е най-мащабният и отговорен проект на ЧЕЗ Разпределение за 2020 г., като в него компанията ще вложи 4.2 млн. лв. Съоръженията, които подлежат на модернизация, касаят пряко електрозахранването на над 85 000 клиенти на дружеството в централните и югоизточните части на София, като имат отношение и към електроразпределителната мрежа на повече от половината столица, включително редица административни сгради и важни институции.

Проектът стартира на 01 юли и се очаква да продължи до края на септември 2020 г. Моментът за извършване на ключовия ремонт е внимателно подбран – ще се работи през активния летен сезон, когато консумацията на електричество традиционно е най-ниска. По този начин ще се избегне претоварване по мрежата, която ще осигурява алтернативно електроенергия на клиентите по време на реконструкцията.

В рамките на проекта ще се подменя стар, маслен кабел с нов, сух, произведен по модерна технология и с много по-сигурна изолация. Подмяната ще се извършва в непроходим колектор, което налага съответните изкопни дейности в неговия сервитут. Трасето преминава през районите „Сердика“ и „Оборище“. Разделено е на части и ремонтът ще се осъществява на етапи. Дружеството е взело необходимите мерки подизпълнителят на обекта да сведе до възможния минимум неудобствата за жителите на посочените райони. Компанията моли клиентите да проявят търпимост по време на ремонтните дейности и се ангажира да наложи пълен контрол над подизпълнителя за качествено възстановяване на настилките.

Дейностите по подмяна на кабела са съгласувани със Столична община, Софийска вода, Топлофикация-София и други ютилити компании. Поддържа се контакт с кметовете на районите, през които преминава трасето на кабела. В изпълнението на проекта е включен сериозен ръководен и експертен ресурс. „ЧЕЗ Разпределение България“ АД поднася своите извинения на гражданите за евентуални неудобства по време на ремонтните дейности.


Източник: balkanec.bg

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички
виж всички

Анкета » коментари (4)

Ще има ли предсрочни избори отново?

Анкета » коментари (4)

Ще има ли предсрочни избори отново?

отговори
Да. Категорично! (168)
70% Complete
Не. Само се пазарят за порциите във властта. (121)
70% Complete
Не знам и не ме интересува. (41)
70% Complete
Поредната политическа глупост. (49)
70% Complete