Петък, 29 Март 2024, 06:35

ЧЕЗ Разпределение подобрява сигурността на електрозахранването на 40 хил. клиенти в София

4 Май 2018, 06:58
(0) (0)


Компанията стартира проект за 4,5 млн. лв.

ЧЕЗ Разпределение България започва реконструкция на подстанция „Фестивална“ – един от най-големите проекти на компанията, които стартират през 2018 г. Проектът е на стойност 4,5 млн. лв. и се очаква да приключи през 2019 г.

Подстанция „Фестивална“ осигурява електрозахранването на 40 хил. потребители в кварталите Младост 1 и 2, Дружба 1 и 2, Гара Искър, Горубляне, Полигона, както и потребителите в района на 7-ми километър.

В рамките на проекта, въз основа на одобрен инвестиционен проект и вече полученото разрешение за строеж, в подстанцията ще бъдат реконструирани разпределителни уредби средно напрежение, ще бъдат извършени демонтаж на съществуващи, доставка и монтаж на нови съоръжения и оборудване.

Проектът е един от най-сложните за реализация сред изпълняваните от дружеството, но компанията е предприела всички възможни мерки за гарантиране на сигурността на електрозахранването на потребителите по време на ремонта и недопускане на смущения в електрозахранването. С цел минимизиране на риска от създаване на неудобства за клиентите, компанията е предвидила временна възлова станция, която ще изпълнява функциите на подстанцията, докато трае нейната реконструкция.

С изпълнението на проекта ЧЕЗ Разпределение България многократно ще подобри качеството и сигурността на електрозахранването на голяма част от София и ще осигури възможност за присъединяване на нови клиенти в източните райони на столицата.

Източник: balkanec.bg

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички

Анкета » коментари (2)

Ще има ли предсрочни избори отново?

Анкета » коментари (2)

Ще има ли предсрочни избори отново?

отговори
Да. Категорично! (105)
70% Complete
Не. Само се пазарят за порциите във властта. (110)
70% Complete
Не знам и не ме интересува. (31)
70% Complete
Поредната политическа глупост. (36)
70% Complete