Четвъртък, 25 Април 2024, 20:33

ЧЕЗ Разпределение с приз за зелена компания

12 Октомври 2020, 16:16
(0) (0)
България - Новини
Прочетена: 423


Дружеството бе отличено в категория „Енергетика, воден сектор“ в конкурса на b2b Media за 2020 година

„ЧЕЗ Разпределение България” АД отново получи „Зелен Оскар“ в престижния конкурс на b2b Media „Най-зелените компании в България“ за 2020 г. Дружеството спечели трето място в област „Енергетика, воден сектор“ със своята политика за опазване на околната среда и биоразнообразието. Националният конкурс се организира за десета, поредна година и отличава представители на българския бизнес, реализирали най-успешните и устойчиви екологични практики. На официална церемония, проведена на 1 октомври 2020 г. в гр. София, бяха отличени най-добрите идеи, проекти и постижения, представени от повече от 60 компании. Най-успешните получиха призове в 20 категории.
ЧЕЗ Разпределение проявява силна ангажираност в прилагане на добри практики и популяризиране на идеите за опазване на околната среда. Дейността на дружеството, насочена към ограничаване на негативните последици за околната среда, и усилията му за стимулиране на разумното използване на ресурсите се проявяват чрез мерки за повишаване на енергийната ефективност, намаляване на въглеродния отпечатък чрез модернизиране на съоръженията и внедряване на нови технологии. В областта на опазването на околната среда и биоразнообразието дружеството работи за намаляване на смъртността на птици от сблъсък с електропроводи, като в сътрудничество с Българското дружество за защита на птиците изпълнява проекта „Живот за птиците“.
Компанията активно участва в инициативи, свързани с опазването на околната среда, като същевременно мотивира своите служители да бъдат отговорни към природата както на работното място, така и у дома.
Пресцентър на ЧЕЗ България


Източник: balkanec.bg

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички
виж всички

Анкета » коментари (4)

Ще има ли предсрочни избори отново?

Анкета » коментари (4)

Ще има ли предсрочни избори отново?

отговори
Да. Категорично! (188)
70% Complete
Не. Само се пазарят за порциите във властта. (123)
70% Complete
Не знам и не ме интересува. (43)
70% Complete
Поредната политическа глупост. (54)
70% Complete