Четвъртък, 28 Март 2024, 11:28

"ЧЕЗ Разпределение" ще установява кражби на ток с нова технология

7 Февруари 2018, 12:46
(0) (0)
Ботевград - Новини
Прочетена: 1834 6


"ЧЕЗ Разпределение България" внедрява нова технология за разкриване на незаконните присъединявания към електроразпределителната мрежа. Компанията ще снабди с рефлектометри всички екипи, които проверяват за нарушения. Уредът позволява разкриване на допълнителни незаконни връзки към проводниците с точност до 99%, като при проверка всички кражби се установяват веднага, съобщиха от дружеството.

Рефлектометрите правят разлика между монтажни връзки, направени при ремонти, и нерегламентирани присъединявания. Това гарантира бързото и безусловно установяване на кражбите. Уредите са изключително точни, ефективни са и имат възможност за откриване на връзки с дължина над половин километър. Същевременно показват точното разстояние от електромера, на което е реализирано нерегламентираното присъединяване. Това спестява време и излишно ангажиране на лабораторни автомобили за диагностика, тежка механизация за разкопаване и откриване на незаконните връзки.

До този момент "ЧЕЗ Разпределение България" използваше лабораторни коли за разкриване на кражбите, извършени чрез допълнителни проводници към развитата кабелна мрежа на дружеството. За целта се ангажираше по-солиден човешки и финансов ресурс, а ефективността не беше толкова висока. Всички лабораторни коли вече ще се използват само за по-бързото откриване на повреди по мрежата, което ще оптимизира работата и на аварийните екипи.

През 2017 г. екипите на "ЧЕЗ Разпределение" констатираха 7094 кражби на електроенергия, като в резултат се дотаксуваха 35 750 мВтч електроенергия. През 2016 г. констатираните нарушения бяха 6499, а дотаксуваната енергия 34 119 мВтч. Очакванията на дружеството са чрез новите уреди през 2018 г. процентът на установените кражби спрямо 2017 г. да се покачи.


Източник: Агенция Фокус

Ключови думи: ЧЕЗ Разпределение

Коментари (6)

  • Отговори (7) (0)
    1. добавен от: Анонимен 7 Февруари, 12:57

    Не ни занимавайте с глупости. Накарайте циганите да си плащат сметките, цялата махала гори ток без да плаща, а после ни го пишете на нас като загуби. Това не е справедливо.

  • Отговори (4) (0)
    2. добавен от: Анонимен 7 Февруари, 21:13

    Да така е

  • Отговори (3) (0)
    3. добавен от: Анонимен 7 Февруари, 22:49

    И това е масово явление

  • Отговори (3) (0)
    4. добавен от: Анонимен 7 Февруари, 22:50

    Нагли хитреци

  • Отговори (0) (0)
    5. добавен от: Бангладеш 9 Февруари, 15:49

    Всеки циганин -с мерцедес,с решение на ТЕЛК,безплатни ток,вода,кеш пара да си има човеко.На българите-високи сметки,безхаберие,и да нема крак-нема ТЕЛК и другота как дойде.

  • Отговори (0) (0)
    6. добавен от: Анонимен 16 Февруари, 13:48

    ПРАВЕЦ-ЕТРОПОЛЕ-ЗЛАТИЦА - КОГА, КОГА, КОГА, КОГА, КОГА, КОГА, ??????????????????????????????

Добави коментар:

Назад

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички

Анкета » коментари (2)

Ще има ли предсрочни избори отново?

Анкета » коментари (2)

Ще има ли предсрочни избори отново?

отговори
Да. Категорично! (104)
70% Complete
Не. Само се пазарят за порциите във властта. (110)
70% Complete
Не знам и не ме интересува. (31)
70% Complete
Поредната политическа глупост. (34)
70% Complete