Петък, 29 Март 2024, 13:58

ЧЕЗ съветва клиентите да изключват електроуредите при дълго отсъствие през летните отпуски

10 Юли 2017, 06:27
(0) (0)
Ботевград - Новини
Прочетена: 2373 2


Ефективната употреба на електроуредите може да предотврати евентуални повреди и да намали потреблението на електроенергия

ЧЕЗ напомня на своите клиенти, че при по-дълго отсъствие по време на летните отпуски е важно да изключват уредите от електрическите контакти в дома и офиса. Включените в мрежата уреди консумират електроенергия дори, когато са в режим на готовност. Изключването им, от една страна, може да намали потреблението, а от друга - да предпази уредите от евентуални повреди, причинени от характерните за сезона метеорологични явления (например гръмотевични бури) или повреди в резултат на претоварване на мрежата.

С повишаването на температурите през лятото потреблението на електроенергия се покачва средно с 10% на месечна база, показват статистическите данни на ЧЕЗ. През лятото в почти всеки дом и офис има включен климатик или вентилатор. Нарасналите товари по мрежата може са доведат до сривове в електрозахранването. Затова ЧЕЗ отново призовава клиентите си към разумна и отговорна употреба на електроенергията през горещите, летни дни.

Част от услугите, които ЧЕЗ предлага – дистанционно обслужване, безплатните sms услуги - известие преди предстоящо прекъсване на електрозахранването и проверка на сметката със sms, са добър вариант за клиентите, на които предстои продължително отсъствие. Регистрацията за sms услугите на „ЧЕЗ Електро България“ АД е безплатна. Единствено при регистрация чрез sms на 170077 клиентът заплаща еднократно изходящото съобщение според тарифния си план, без увеличение на тарифата. Те могат да бъдат заявени онлайн на www.cez.bg, с изпращане на кратко съобщение на 170077 със съдържание цифрите на клиентския номер, в Центровете за обслужване на клиенти на ЧЕЗ и в офисите на партньорската мрежа „Изипей“.

За по-голямо удобство в сезона на отпуските клиентите биха могли да заявят и електронна фактура, до която ще имат достъп навсякъде, по всяко време, още от момента на нейното издаване. Електронната фактура е напълно безплатна Тя може да бъде заявена на корпоративния уебсайт www.cez.bg, в Центровете за обслужване на клиенти, с обаждане на 0700 10 010 или в офисите на Изипей. За целта е необходимо да се предостави клиентски номер, оторизационен код и имейл адрес.

Пресцентър на ЧЕЗ България
е-mail: communications@cez.bg

Източник: balkanec.bg

Ключови думи: ЧЕЗ Разпределение

Коментари (2)

  • Отговори (11) (0)
    1. добавен от: Анонимен 10 Юли, 12:14

    А аз съветвам ЧЕЗ да не дават акъл, като нямат и за себе си и да изЧЕЗват в Чехия! :x

  • Отговори (2) (0)
    2. добавен от: Анонимен 11 Юли, 12:36

    А ЧЕЗ защо всеки ден гасят тока за 1-2 минути,някой път и за по-малко време и ни прецакват електроуредите ,а като се обадя и ги питам казват,че не е имало авария,дали не е голямата далавера това за манипулиране на електромерите ,нека да кажат?

Добави коментар:

Назад

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички

Анкета » коментари (2)

Ще има ли предсрочни избори отново?

Анкета » коментари (2)

Ще има ли предсрочни избори отново?

отговори
Да. Категорично! (105)
70% Complete
Не. Само се пазарят за порциите във властта. (110)
70% Complete
Не знам и не ме интересува. (31)
70% Complete
Поредната политическа глупост. (36)
70% Complete