Четвъртък, 28 Март 2024, 15:08

ЧЕЗ Трейд организира конкурс "Анализирай с енергия" за студенти от Стопанския факултет

2 Март 2021, 15:18
(0) (0)
България - Новини
Прочетена: 436


Това е поредната инициатива, с която ЧЕЗ подкрепя развитието на професионалното образование в България

„ЧЕЗ Трейд България“ ЕАД организира конкурс „Анализирай с енергия“. В него могат да участват бакалаври и магистри от икономически специалности в Стопанския факултет на Софийския университет. Те ще решават три практически задачи и ще разсъждават по пет въпроса с отворен отговор.

Студентите ще трябва да покажат аналитично и стратегическо мислене, познания в областта на енергийните регулации, търговските взаимоотношения и борсовата търговия с енергия, както и желание за надграждане на знанията и за развитие в сферата на енергетиката. Наградата е лятна практика в екипа на първия лицензиран търговец на електрическа енергия на крайни клиенти в България и водещ доставчик на свободния пазар, който за периода от 2006 до 2019 г. реализира общи доставки на 31.7 млрд. kWh на обща стойност 3.14 млрд. лв.

„В основата на нашия успех е създаването на екип от мотивирани и жадни за знания професионалисти, които обичат динамиката в работата, не се страхуват от предизвикателствата и имат желание за развитие като част от един от най-големите доставчици на електроенергия за крайни клиенти в България. В изграждането на специалисти ние разчитаме на нашите партньори от Стопанския факултет“, каза Владимир Дичев, изпълнителен директор на „ЧЕЗ Трейд България“ ЕАД.

Стартирането на конкурса е продължение на подписаното по-рано тази година споразумение за партньорство между компаниите на ЧЕЗ в България и Стопанския факултет. „Анализирай с енергия“ е поредната от множество инициативи, с които ЧЕЗ подкрепя професионалното образование в България. Компанията осигурява стипендии на успешни студенти и ученици, участва в дуалното обучение по електротехника, а през 2020 г. създаде специализиран сайт „Енергия за бъдещето“, за да насърчи младите хора да изберат енергетиката за своя кариера.

Повече информация за конкурса и за кандидатстването може да се намери на сайта: www.stipendiant.com и на сайта на Стопанския факултет: https://www.uni-sofia.bg/index.php/bul/universitet_t/fakulteti/stopanski_fakultet.


Източник: balkanec.bg

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички

Анкета » коментари (2)

Ще има ли предсрочни избори отново?

Анкета » коментари (2)

Ще има ли предсрочни избори отново?

отговори
Да. Категорично! (104)
70% Complete
Не. Само се пазарят за порциите във властта. (110)
70% Complete
Не знам и не ме интересува. (31)
70% Complete
Поредната политическа глупост. (35)
70% Complete