Четвъртък, 28 Март 2024, 12:07

ЧЕЗ Трейд осигурява зелена енергия на водещия производител на текстил "Пи Ен Джи 1962"

12 Май 2020, 10:34
(0) (0)
България - Новини
Прочетена: 486


Половината от годишното потребление на текстилното дружество е от ВЕИ

„ЧЕЗ Трейд България“ връчи сертификат за зелена енергия на един от водещите български производители на текстил - „Пи ен джи 1962“ ЕООД. Сертификатът доказва, че половината от годишното потребление на дружество е енергия, произведена от вятърни електроцентрали.

„За нас е важно не само да разполагаме с модерни производствени мощности, но и да спазваме високи екологични стандарти. Всичко това ни позволява да отговорим цялостно на изискванията на нашите клиенти и допринася за високото качеството на нашата продукция“, каза Милен Петков, Управител на „Пи енд джи 1962“ ЕООД.

„Гордеем се, че все повече партньори търсят зелена енергия и ни се доверяват не само като доставчик на свободен пазар, а ни позволяват да допринасяме за постигането на техните екологични цели“, каза Владимир Дичев, Изпълнителен директор на „ЧЕЗ Трейд България“ ЕАД.

Сертификатът се базира на гаранции за произход, издадени от EECS – European Energy Certificate System.
„Пи ен джи 1962” ЕООД е водещ български производител на домашен и интериорен текстил. Компанията разполага с модерна фабрика близо до столицата - в село Локорско, която е построена в съответствие с всички европейски критерии за условия на труд и опазване на околната среда. Продукцията на фабриката е предназначена освен за българския пазар, също и за Сърбия, Румъния, Чехия, Украйна, Франция, Германия, Испания, Латвия, Естония, Русия, а от скоро се изнася и за ЮАР и Сингапур.

„ЧЕЗ Трейд България“ ЕАД е сред най-големите доставчици на свободния енергиен пазар в България. Дружеството е 100% собственост на ЧЕЗ, а. с. и е част от ЧЕЗ Груп - водеща интегрирана енергийна компания, която е в топ 10 на енергийните фирми в Европа. ЧЕЗ Трейд България е първият лицензиран търговец на електрическа енергия на крайни клиенти в България от 2005 г. Дружеството е водещ доставчик на свободния пазар на крайни клиенти и координатор на стандартна балансиращата група. За периода 2006-2018 г. ЧЕЗ Трейд достави 27 млрд. KWh електроенергия на обща стойност 2.5 млрд. лв.


Източник: balkanec.bg

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички

Анкета » коментари (2)

Ще има ли предсрочни избори отново?

Анкета » коментари (2)

Ще има ли предсрочни избори отново?

отговори
Да. Категорично! (104)
70% Complete
Не. Само се пазарят за порциите във властта. (110)
70% Complete
Не знам и не ме интересува. (31)
70% Complete
Поредната политическа глупост. (35)
70% Complete