Петък, 29 Март 2024, 12:13

Читалище в Етрополе спечели проект "Създаване на достъпна архитектурна среда"

13 Май 2018, 19:22
(0) (0)
Етрополе - Новини
Прочетена: 1497 1


Народно читалище „Тодор Пеев – 1871“, гр. Етрополе спечели проект за осигуряване на достъпна архитектурна среда за хора с увреждания. Проектът е разработен от Община Етрополе. Общата стойност е 22 928 лв. Финансиращ орган е Агенция за хората с увреждания.
С реализацията на проекта ще се подобри качеството на живот и ще повиши личностното самочувствие на хората в неравностойно положение със специфични потребности при пространственото си придвижване, чрез осигуряването на реална възможност за активно участие в културния и обществения живот на своя град и приобщаването им към съвременните културни ценности.
В рамките на проекта са планирани дейности, насочени към хората с увреждания, които се придвижват с помощта на инвалидна количка и за които придвижването по стълби или в сгради без осигурена подходяща достъпна среда е непосилно. Ще бъде закупена стълбищна подемна платформа за инвалидни колички, която ще бъде инсталирана на едното от двете стълбища в сградата на Народно читалище „Тодор Пеев – 1871“, което води от входното фоайе директно до Големия салон. Така всички хора с увреждания, които се придвижват с помощта на инвалидна количка ще имат удобен достъп.
Срокът за изпълнение на проекта е 3 месеца.

Източник: balkanec.bg

Коментари (1)

  • Отговори (0) (0)
    1. добавен от: Анонимен 15 Май, 08:24

    Да си разработят читалището.

Добави коментар:

Назад

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички

Анкета » коментари (2)

Ще има ли предсрочни избори отново?

Анкета » коментари (2)

Ще има ли предсрочни избори отново?

отговори
Да. Категорично! (105)
70% Complete
Не. Само се пазарят за порциите във властта. (110)
70% Complete
Не знам и не ме интересува. (31)
70% Complete
Поредната политическа глупост. (36)
70% Complete