Четвъртък, 25 Април 2024, 13:19

Човекът иска да замени Бог, това е големият грях

25 Декември 2011, 16:50
(0) (0)
Свят - Новини
Прочетена: 1386 0


Папа Бенедикт XVI разобличи в началото на коледното си послание "Урби ет Орби" ("Към Града и към Света") желанието  на човека да замени Бога, предаде Франс прес.

От балкона на базиликата "Свети Петър" светият отец заяви пред десетки хиляди вярващи, че Исус Христос е изпратен на  Земята, "за да ни спаси най-вече от дълбокото зло, вкоренено у  човека и в историята - човек да се конкурира с Бога и да иска да Го замени, да решава кое е добро и кое зло и да се смята за  господар на живота и смъртта. Това е голямото зло, големият  грях".

Бенедикт XVI редовно разобличава желанието на западните общества да прокарват нови закони по въпроси, които  според Ватикана засягат най-свещените ценности на живота като абортите и евтаназията, отбелязва АФП.

Папата призова за край на насилието в Сирия, "където бе пролята прекалено много кръв" и за възобновяване на диалога  между израелци и палестинци.

В коледното си послание светият отец изтъкна, че всички  "съставки" на обществото в арабските страни в разгара на  социални и политически промени трябва да участват с нови сили в  изграждането на общото благо.

Бенедикт  XVI отправи призив за солидарност с народите от Африканския рог, по-специално бежанците, чието  достойнство страда, тънещи в глад и често в несигурност.

Преди словото на папата оркестрите на карабинерите и швейцарските гвардейци изпълниха химните на Ватикана и на  Италия, информира ИТАР-ТАСС, цитирана от БТА. Бенедикт  XVI произнесе  рождественото приветствие на близо 70 езика, включително и на есперанто.

Източник: dnes.bg

Коментари (0)

Няма добавени коментари

Добави коментар:

Назад

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички
виж всички

Анкета » коментари (4)

Ще има ли предсрочни избори отново?

Анкета » коментари (4)

Ще има ли предсрочни избори отново?

отговори
Да. Категорично! (184)
70% Complete
Не. Само се пазарят за порциите във властта. (123)
70% Complete
Не знам и не ме интересува. (43)
70% Complete
Поредната политическа глупост. (52)
70% Complete