Вторник, 23 Април 2024, 18:02

„Човекът, който прави дъжд!” от Ричард Неш на ботевградска сцена

29 Февруари 2012, 14:18
(0) (0)
Ботевград - Новини
Прочетена: 2354 0


Драматичен театър „Рачо Стоянов” – Габрово ще представи пред ботевградската публика пиесата „Човекът, който прави дъжд!”от Ричард Неш.
А защо точно нея? Преди всичко, това е драматургичен текст с голям духовен заряд, а в бездуховното време, в което живеем той е радост за душата и сетивата. Една пиеса съчетала в себе си удивителна простота и духовна извисеност. Земна и същевременно небесна. Реалистична, но и романтична. С усилията на целия великолепен екип на Габровския драматичен театър, с най-добрия художник сценограф в България - Елена Иванова, с гастрола на обаятелния Юрий Ангелов с талантливите актьори от групата направихме спектакъл, който те кара да мечтаеш! Малко ли е? Ще се посмеете, ще си поплачете, но ще си тръгнете щастливи и пречистени.
Героите на Ричард Неш са очарователни, изключително искрени и непосредствени, като ги гледаме на сцената, имаме усещане, че се намира¬ме в детска градина за възрастни. Пиесата е написана с много чувство за хумор, но не повърхностен и груб, а умен и интелигентен. Основното събитие е сушата. Зеленината изчезва, дърветата и посевите изсъхват, хората обедняват, губят надежда. Ще им докара ли Старбък /Юрий Ангелов/ дъжд? Е, когато пъзелът се подреди, няма начин да не завали! Когато хората започнат да общуват нормално помежду си, когато имаме Вярата, Надеждата, когато душите ни се изпълват с Любов, Земята ще се превърне в Райска градина! Земята не може вечно да жадува. Един ден, когато се събудим, утрото ще бъде зелено! Елате! „Човекът, който прави дъжд" ще преобърне мисленето ви! Ще успокои напрежението ви! Ще забравите проблемите си! Ще ви накара да се почувствате щастливи!..
Михаил Петров
РЕЖИСЬОР: Михаил Петров (гост от Народния театър „Иван Вазов")
СЦЕНОГРАФИЯ И КОСТЮМИ: Елена Иванова (гост от Нар. театър „Иван Вазов")
УЧАСТВАТ:   Надежда   Петкова,   Илия  Костадинов,  Димо Димов,   Петко
Петков, Николай Бързаков, Огнян Каменарски.
СЪС СПЕЦИАЛНОТО УЧАСТИЕ на Юрий Ангелов (гост).
„Човекът, който прави дъжд!” започва в 19:00 часа на 6-ти март, мястото е големия салон на НЧ ”Хр. Ботев” Ботевград. Билетите са с цени от 4 и 6 лева.


Източник: balkanec.bg

Коментари (0)

Няма добавени коментари

Добави коментар:

Назад

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички
виж всички

Анкета » коментари (4)

Ще има ли предсрочни избори отново?

Анкета » коментари (4)

Ще има ли предсрочни избори отново?

отговори
Да. Категорично! (179)
70% Complete
Не. Само се пазарят за порциите във властта. (121)
70% Complete
Не знам и не ме интересува. (42)
70% Complete
Поредната политическа глупост. (50)
70% Complete