Сряда, 24 Април 2024, 09:12

Чудесно начало за Лукойл Академик в Еврокъп

15 Ноември 2011, 23:48
(0) (0)
Правец - Спорт
Прочетена: 1870 1


Лукойл Академик започна по чудесен начин участието си в груповата фаза на турнира Еврокъп. Българският шампион успя да победи белгийският Остенде с 66-65 като гост след драматични последни минути. Нашите изоставаха с двуцифрена разлика през третата част, но се върнаха в мача, а в края успяха и да спечелят. Следващата седмица в софийската "Арена Армеец" ще гостува ASVEL Вильорбан, докато белгийците ще пътуват до Испания за мач с Валенсия.

Остенде поведе с 5-2 в началото, а Ламонт Мак изравни с тройка. Последваха две минути и половина без кош, а с 4 точки поред за гостите серията стана 7-0. Българският шампион дори поведе с 6 точки в един момент, но 6 поредни точки за домакините изравниха за 16-16 след първата част.

След размяна на точки в началото на втората белгийците направиха серия от 7-0 и поведоха с 28-20. Мак спря лошата серия за българския отбор, а малко след това разликата бе намалена и до 4 точки. Джейсън Рич вкара последния кош за първото полувреме, което завърши при резултат 32-26 за Остенде.

Второто полувреме почна лоша за нашите шампиони, които допуснаха 6 поредни точки за разлика от 12 точки преди Мак да вкара тройка. През цялата четвърт преднината на домакините се движеше около 10 точки, като нашите така и не успяваха да се доближат. Това бе до един момент, когато добра серия от 8-0 намали изоставането на 2 точки. До края на тази четвърт разликата се запази и всичко остана да се решава в решителните десет минути, които започнаха при резултат 49-47 за домакините.

Двата отбора продължиха с гонитбата в резултата и в последната част, като никой не успя да вземе някакъв сериозен аванс. Малко повече от три минути преди края Бруно Шундов даде 2 точки аванс на българския шампион с тройка, но Рич изравни с два наказателни удара в следващата атака. След нова размяна на по две точки Тодор Стойков вкара много важна тройка, а след него Брандън Хийт добави два наказателни удара за 5 точки аванс за българите. Душан Джорджевич обаче вкара кош, а след това и тройка за домакините и те изравниха. В последните секунди на мача Хийт бе фаулиран и с един успешен наказателен удар донесе победата на Лукойл Академик.

Най-резултатен за успеха на българския отбор бе Ламонт Мак с 20 точки. Брандън Хийт добави 15, 5 борби и по 4 асистенции и откраднати топки, а Тодор Стойков отбеляза 11 точки и хвана 4 борби.

За домакините Джейсън Рич завърши със 17 точки, а Душан Шакота вкара 16.

Източник: bgbasket.com

Ключови думи: Лукойл Академик

Подобни новини

Коментари (1)

  • Отговори (0) (0)
    1. добавен от: Анонимен 17 Ноември, 09:54

    Сега направете един спектакъл и с Тони Паркър и всичко ще е супер

Добави коментар:

Назад

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички
виж всички

Анкета » коментари (4)

Ще има ли предсрочни избори отново?

Анкета » коментари (4)

Ще има ли предсрочни избори отново?

отговори
Да. Категорично! (182)
70% Complete
Не. Само се пазарят за порциите във властта. (123)
70% Complete
Не знам и не ме интересува. (43)
70% Complete
Поредната политическа глупост. (50)
70% Complete