Събота, 20 Април 2024, 05:20

Д-р Ковачка учреди структура на БДЦ в Ботевград

27 Май 2015, 19:21
(0) (0)
Ботевград - Новини
Прочетена: 2400 7


„Български демократичен център”  е името на политическата формация, която тази вечер учреди структура в Ботевград. Лично народният представител и съпредседател на парламентарната група д-р Красимира Ковачка (избрана с листата на „България без цензура”) присъства на учредителното събрание в зала „Венера” в х-л „Ботевград”. На него присъства и зам. председателят на БДЦ Росен Петров. Г-жа Ковачка даде заявка за организиране на приемна в Ботевград.
Като председател на здравната комисия в Парламента на срещата  със симпатизантите си в Ботевград, д-р Ковчака постави акцент на няколко проблеми предимно в областта на здравеопазването. На първо място тя заяви, че БДЦ е конструктивна опозиция, и това което е в полза на хората, парламентарната група го подкрепя. „Ние сме либерална партия и подкрепяме всички идеи от ляво и дясно, които смятаме, че са общественополезни”, заяви депутатът. Тя засегна въпроси, като разделянето на дейностите в здравеопазването в основния и допълнителен пакет, както и недостигът на млади лекари. По думите й всеки току що завършил лекар получава заплата от 450 до 650 лв, а в Германия стартовата му заплата е 3 хил. евро. По този повод д-р Ковачка посочи, че БДЦ е инициатор на реформа, с която се цели да се осигурят финансови средства за младите специалисти от бюджета на болниците. „За специализантите ние ще изискваме заплата минимум 1000 -1100 лева”, добави д-р Ковачка. Според нея друг проблем се оказва намаляване броя на джипитата в отдалечените селски райони. Накрая народният представител подчерта, че БДЦ е против сливането на онкодиспансерите с болниците. Също така д-р Красимира Ковачка обяви, че подкрепя законопроекта, внесен от АБВ, според който за граждани над 65 години лекарствата да са безплатни.
Зам. председателят на БДЦ Росен Петров обяви приоритетите на парламентарната група в бъдеще време. „Учителите, лекарите, полицаите, военните и свещениците са 5-те категории хора, на които държавата винаги се градила”, каза депутатът. По думите му е време вече да се обърне повече внимание на образованието, земеделието и туризма. По отношение на  енергетиката Петров изрази съжаление за спирането на проекта „Южен поток”, който щял да донесе ползи за България, най-малкото от които създаването на работни места. На въпрос от аудиторията, колко пъти ще се сменя облика и името на партия ББЦ, той отговори, че това се дължи на хаоса в политиката на партията. „Веднъж ще подкрепяме ГЕРБ, веднъж няма да ги подкрепяме”, призна Росен Петров. За Бареков каза, че е запазил добрите си чувства към него, въпреки че визира него като основен виновник за разцеплението на партията.
 
Учредителното събрание протече при дневен ред от две точки - Избор на общински съвет на БДЦ и избор на Контролна комисия. За председател на ОбС бе избрана Галя Томова, а за зам. председател Владимир Йорданов. В него влизат още Милена Иванова, Велка Петрова и Ивайло Асенов. 


Източник: balkanec.bg

Коментари (7)

  • Отговори (0) (0)
    1. добавен от: Анонимен 27 Май, 20:05

    позор марш от ботевград.твоя представител тихомир от парка на последните избори завлече маса хора на който му дадохте пари за копуване на гласове и той ги задаржа за себе си.измамници

  • Отговори (0) (0)
    2. добавен от: Анонимен 27 Май, 21:34

    АБЕ ТВА НЕ ЛИ ТИШО МАСТИКАТА ДЕТО ГО ШЛЯКАТ ОГ ДАНС ЗА КОПУВАНЕ НА ГЛАСОВЕ И ДЕТО Е ЗАВЛЯКАЛ ВСИЧКИ ДАЖЕ И АДВОКАТАСИ

  • Отговори (0) (0)
    3. добавен от: Анонимен 27 Май, 21:34

    Ми тоя пияницата Стоян и неговия син не учредиха ли партия на Светлен Танчев преди няколко дни или и тия са с всички, които прават софрица. Смешковци и палячовци само .

  • Отговори (0) (0)
    4. добавен от: Анонимен 27 Май, 21:47

    Докторке и ти не си добрес акъля след като си се събрала с тия пропадняци.То тоя стоян е като тишо мастиката-много са огладняли и са полудяли

  • Отговори (0) (0)
    5. добавен от: Гошко, бегом в БДЦ при докотри 28 Май, 06:27

    Гошко, бегом при докторицата заедно с 17-те общински съветници! Ти в тази партия не си бил! И после, ако не те опандизят, пак кмет - заедно с Цеки, Шопа и четирите директорки на основни училища! Тръбата отново те зове! Зайби болежките в кръста и "Напред на нож!"

  • Отговори (0) (0)
    6. добавен от: Анонимен 28 Май, 07:26

    :lol: :lol: :lol:

  • 7.

    Коментарът беше изтрит поради използването на нецензурни или неуместни изрази!

Добави коментар:

Назад

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички
виж всички

Анкета » коментари (4)

Ще има ли предсрочни избори отново?

Анкета » коментари (4)

Ще има ли предсрочни избори отново?

отговори
Да. Категорично! (168)
70% Complete
Не. Само се пазарят за порциите във властта. (121)
70% Complete
Не знам и не ме интересува. (41)
70% Complete
Поредната политическа глупост. (49)
70% Complete