Четвъртък, 28 Март 2024, 22:59

Д-р Веселка Златева бе преизбрана единодушно за лидер на местната структура на БСП

22 Април 2012, 18:08
(0) (0)
Ботевград - Новини
Прочетена: 3015 13


Три часа и 15 минути продължи днешната отчетно-изборна конференция на Общинската организация на БСП. Досегашният лидер д-р Веселка Златева бе единодушно преизбрана с гласовете на 113 присъстващи делегати. С пет нови членове бе обновен състава на Общинския съвет. Общинската партийна организация номинира народния представител Драгомир Стойнев, който членува в Ботевград за председател на Националния съвет на БСП. Във връзка с предложението за издигането на неговата кандидатура д-р Златева заяви: „Големи са очакванията на редовите членове от предстоящия конгрес в края на май, който да сложи край на медийното противоборство между кандидат лидерите, защото бъдещият лидер трябва да бъде обединител, който да продължи промяната, обновлението и стабилизацията на партията. Новото ръководство трябва да мобилизира и активизира членовете, да съсредоточи усилията си към провеждане на свободни и честни избори през 2013 г." По повод преизбирането й д-р Златева каза:” Избирането ми за председател, приемам като оценка за моята работа. Стремих се да не забравям откъде съм тръгнала- от партийната организация на Първи квартал със секретар Пенка Гешева. Не забравяйте и вие,  че сте социалисти. Сега повече от всякога БСП има нужда от социалисти, не на словата, а на действията , за да можем както дадохме  заявка в проекто- решенията, да спечелим  следващите избори.”
За лидерския пост на местната БСП бяха предложени още Михаил Димитров- бивш лидер на червената партия и бивш общински съветник, както и адв. Христо Якимов- досегашен зам.председател на БСП-Ботевград и настоящ общински съветник. Двамата кавалери си дадоха отвод в полза на д-р Златева. Новите попълнения в Общинския съвет са партийният активист Цветан Ботев от ОПО”Възраждане”, Даниела Цанова-дъщеря на дългогодишния партиен секретар Петър Младенов, Пенка Кръстева- секретар на ОПО- Литаково и Пенка Стефанова от ОПО- Врачеш. С новите членове  се постигна 29% обновление на ОбС на БСП, каза председсателят на комисията по предложенията Михаил Димитров. Делегатите единодушно преизбраха и досегашния председател на Общинската контролна комисия – Цветанка Банкова. За делегати на предстоящия конгрес на БСП бяха избрани: Веселка Златева, Христо Якимов и Цветан Коцев. Делегатите на конференцията гласуваха  решение за членове на Националния  съвет да бъдат предложени кандидатурите на д-р Веселка Златева, Николина Цолова и Драгомир Стойнев.
Председателят на конференцията- Цветан Коцев заяви, че за да повярват хората на БСП, „ние трябва да им отговорим на конкретни въпроси, касаещи какви са приоритетите на БСП, за масовата приватизация, ниската ефективност при предотвратяване на незаконното забогатяване и корупцията във всичките етажи на властта”. Коцев обяви, че застава зад предложението новия лидер на БСП да бъде Драгомир Стойнев. Той каза още, че е необходимо да се възроди ролята на зам.председателя на партията, и ще даде предложение до НС на БСП, ако Стойнев не бъде избран за председател на БСП, то той да бъде избран за заместник председател.
По време на конференцията депутатът Драгомир Стойнев заяви, че " в БСП и в политическото пространство има криза на мисленето и трябва да се събудим. Трябват ни бързи и резки промени. Трябва ни революция не на насилието, а на правенето на политика. В момента живеем в държавен капитализъм, в който човекът не е приоритет. На конгреса трябва да има сблъсък на политики, за да си повярваме, че възможен нов модел".
Гости на конференцията бяха общинският съветник, избран от листата на БСП д-р Марияна Горгачева и още 18 партийни членове.

Източник: balkanec.bg

Коментари (13)

  • Отговори (0) (0)
    1. добавен от: Анонимен 22 Април, 18:47

    Браво д-р Златева, хората те харесват и неслучайно ти гласуват отново доверие.Продължавай все така с този борбен дух.

  • Отговори (0) (0)
    2. добавен от: Анонимен 22 Април, 20:02

    Некадърни недодялани комунисти!!!!!!

  • Отговори (0) (0)
    3. добавен от: Jane 22 Април, 20:11

    Най-сигурният признак, че даден човек или организация са живи, е когато будят обществен интерес - дали добронамерен или с плюене, това няма значение. Още мнооого време БСП ще продължава да буди този обществен интерес. Защото има една подробност, която различава тази партия от останалите - електорат, който твърдо отстоява политическите си идеи и позиции. А не мижитурки, които менят партиите според настроенията си, с цел докопване до властта или бягащи от политическа и обществена отговорност хора, които удобно си мрънкат и плюят по форумите. Така че аз мазохистично се радвам на злобни коментарчета - докато ги има значи, че сме живи.

  • Отговори (0) (0)
    4. добавен от: Анонимен 22 Април, 20:30

    Бъдете си живи но не знете защо живеете!!!!!

  • Отговори (0) (0)
    5. добавен от: Анонимен 22 Април, 20:49

    Кога местните дами ще се откажат от тези нелепи прически?!?!?....Стига вече, Ботевград не чак толкова дълбока провинция!!! Липсват само мъже в костюми от микрофибър с ужасно шарени вратовръзки. Не е сериозно!!!!!!

  • Отговори (0) (0)
    6. добавен от: Анонимен 22 Април, 21:06

    Единствената партия е БСП, останалите са партии еднодневки

  • Отговори (0) (0)
    7. добавен от: Анонимен 22 Април, 21:31

    taka da e no zlateva ne e va6iat 4ovek tia precaka totalno poslednite izbori i sega pak na4elo tova e nedopustimo tolkova li niamahte drug resurs

  • Отговори (0) (0)
    8. добавен от: Анонимен 23 Април, 07:37

    Не смятам че Златева е прецакала изборите. Имаше други хора, които се наложиха за повечето неща около изборите - по-влиятелни хора.

  • Отговори (0) (0)
    9. добавен от: Анонимен 23 Април, 08:27

    д-р Златева трябваше да си подаде оставката след провала на изборите за местна власт.

  • Отговори (0) (0)
    10. добавен от: Анонимен 23 Април, 08:35

    Тя и Кочкова вън от партията, няма смисъл да се мъчат.

Добави коментар:

Назад

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички

Анкета » коментари (2)

Ще има ли предсрочни избори отново?

Анкета » коментари (2)

Ще има ли предсрочни избори отново?

отговори
Да. Категорично! (105)
70% Complete
Не. Само се пазарят за порциите във властта. (110)
70% Complete
Не знам и не ме интересува. (31)
70% Complete
Поредната политическа глупост. (36)
70% Complete