Вторник, 23 Април 2024, 22:52

д-р Веселка Златева си направи самоотвод от листата на социалистите в София област

3 Април 2013, 12:26
(0) (0)
Ботевград - Новини
Прочетена: 5999 15


След няколкочасово заседание на НС на БСП, продължило до късно вечерта, стана ясна и листата за народни представители на социалистите в София област. Водач на листата в 26 МИР ще бъде наложената от ръководството на партията - Корнелия Нинова. Второ място беше определено за коалиционен партньор, като до последния момент от централата на Позитано се чудеха дали да бъде Минчо Минчев - представител на партия "Нова зора" или Александър Паунов - лидер на комунистическата партия. В крайна сметка, втори в листата за народни представители ще бъде представителя на комунистите. "Изумени сме от решението на НС. Не се съобразиха с нито една позиция на Областния съвет на партията." - коментираха членове на ОблС на БСП София област. Оказа се, че от организацията са настоявали местата за коалиционни партньори и гражданска квота да бъдат съответно 5-та и 9-та позиция. В нарочна декларация до НС на БСП, председателите на 22-те общини в София област, са изразили своето категорично несъгласие с определянето на предни места за коалиционни партньори. "Практиката е доказала, че коалиционните партньори на местни избори издигат паралелни кандидатури, което възпрепятства победата на нашите кандидати в местната власт. София област винаги е страдала от подобна недалновидна коалиционна политика, именно затова държахме подобни кандидатури, да бъдат застъпени след пето място." - коментираха от Областния съвет.
След като от високите етажи на Позитано не са се съобразили и първите две места в листата вече са определени, досегашният народен представител от София област Кирил Добрев заема трета позиция, следван от лидерът на БСП в Златица Георги Бояджиев и председателят на МО в БСП София област - Анна Тодорова. Положителен знак дадоха лидерите на общинските организации, които чрез тайно гласуване поставиха в предни места млади хора. След 33-годишната Анна Тодорова от Самоков, на 6-та позиция е инж. Владимир Александров от Етрополе. Към момента листата е само утвърдена, но не и регистрирана, което не изключва и евентуално ново пренареждане.
Представителят на Ботевград д-р Веселка Златева си е направила самоотвод, а лидерът на социалистите в Правец Цанко Маринов си даде отвод в полза на младеж от местната организация.
Запознати коментираха за balkanec.bg, че от НС са се опитали да наложат в челни места на листата на 26 МИР да бъде включена председателката на организацията на БСП в Самоков – Силвия Стойчева, което е щяло да измести гласуваната вече листа с позиция надолу, но са срещнали отпор от страна на ОблС.
Отново по решение на НС досегашният народен представител от София област Драгомир Стойнев е преместен, като водач на листа в Хасково, което поставя под съмнение влизането му в парламента, тъй като усилено се говори за проблеми в местната организация.

Източник: balkanec.bg

Ключови думи: Избори 2013

Подобни новини

Коментари (15)

  • Отговори (0) (0)
    1. добавен от: Анонимен 3 Април, 14:03

    Мишкааа сиии

  • Отговори (0) (0)
    2. добавен от: Анонимен 3 Април, 14:10

    ujas i v BSP

  • Отговори (0) (0)
    3. добавен от: Анонимен 3 Април, 14:11

    Цялата държава ни е ужас, смях пълен, някакви анонимници си правят партии и си мислят за голяма работа.

  • Отговори (0) (0)
    4. добавен от: Анонимен 3 Април, 14:25

    :lol: :lol: :lol: :lol: nowi lideri ni trqbwat
    razbrahte li

  • Отговори (0) (0)
    5. добавен от: Анонимен 3 Април, 14:28

    ВЕPВАЙТЕ ИМ! ТЕ МИСЛЯТ ЗА ВАС!!!!!!!!!!!!!!

  • Отговори (0) (0)
    6. добавен от: Анонимен 3 Април, 14:44

    Вече светът не се нуждае от лидери. Ерата на лидери, като Чърчил, Сталин и ред други отмина......

  • Отговори (0) (0)
    7. добавен от: Анонимен 3 Април, 15:26

    А от какви ни е нужни, от мишки и да е пълен хаос ли. Георгиев премиер, това е решението.

  • Отговори (0) (0)
    8. добавен от: Анонимен 3 Април, 17:36

    Бай Цаня-Манаселския брус си направил отвод в полза на друг кандидат, това става само тогава, когато той няма никакъв шанс. Този МАНЬОВЪР е изтъркан и може да заблуди само неговата слабост - възрастните хора, които манипулира с въпросите от колхозната политика и женидбата на внучетата им. Защо въпросния "другар" не отстъпи предишния мандат третото място за което драпаше усърдно на друг кандидат? След изборите тези "другари", ще се оттеглят ли от политиката и постовете си, ако БСП пак загуби или ще прехвърлят вината както винаги на Позитано 20, до кога тези хора ще бъдат "нови лица", до кога ще бъдат вечните кандидати за всичко, до кога ще имитират някакво обновление като поставят удобен им човек като "цвят" на промяната? Интригантството и лицемерието Ви доведе до това състояние, хората просто не Ви вярват.

  • Отговори (0) (0)
    9. добавен от: Анонимен 4 Април, 09:37

    Докторката да си гледа по добре своята работа за която получава пари да обръща някакво внимание на пациентите си,а пък ако си по възрастен го отписва на момента.

  • Отговори (0) (0)
    10. добавен от: Иванова 4 Април, 10:50

    Престанете да пишете толкова злобно! Д-р Златева ни е лична лекарка и сме само с позитивни впечатления от професионалната й компетентност, отношение, добронамереност и организация на работата в кабинета! Там винаги има осигурена помощ, отзовава на домашни посещения и консултации по телефона, дори в свободното си време!

Добави коментар:

Назад

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички
виж всички

Анкета » коментари (4)

Ще има ли предсрочни избори отново?

Анкета » коментари (4)

Ще има ли предсрочни избори отново?

отговори
Да. Категорично! (181)
70% Complete
Не. Само се пазарят за порциите във властта. (123)
70% Complete
Не знам и не ме интересува. (43)
70% Complete
Поредната политическа глупост. (50)
70% Complete