Неделя, 20 Септември 2020, 00:55

"Да изчистим България заедно" стартира национален конкурс за детско творчество под мотото "Добрият пример"

9 Август 2019, 11:31
(2) (0)
Ботевград - Новини
Прочетена: 1355 6


До 5 септември деца от цялата страна ще могат да влагат таланта и въображението си в изработката на плакати за участие в деня на голямото чистене

По повод деветото издание на най-мащабната доброволческа инициатива у нас - „Да изчистим България заедно“, bTV Media Group организира национален детски конкурс за плакат на тема „Добрият пример“. Той стартира на 9 август и има за цел да мотивира най-малките да творят в името на една по-чиста и красива природа.

Участие в конкурса могат да вземат всички деца до 13-годишна възраст (включително), като изработят плакат, с който призовават хората в дадено населено място (град, село, квартал, междублоково пространство, парк, местност и т.н.) да дадат добър пример, като се включат в кампанията „Да изчистим България заедно“ на 14 септември.

Основното условие, с което младите творци трябва да се съобразят, е плакатът им да съдържа информация за датата, часа и мястото на акцията за почистване, облагородяване или залесяване и да бъде във формат А3 (297mm x 420mm). Участниците са свободни да изберат сами техниките и инструментите, с които ще творят – от традиционните средства до компютърните програми. Плакатите трябва да бъдат сканирани или снимани цветно в пълен размер и изпратени на e-mail адрес: dobriatprimer@btv.bg до края на конкурса на 5 септември. Необходимо е да бъдат придружени с попълнена и сканирана декларация за съгласие от страна на родителите/ настойниците за участие на тяхното дете в конкурса.

Изпратените творби, които отговарят на условията на конкурса, ще бъдат оценени от петчленно жури от изявени творци и доказани специалисти в различни области. Сред тях са Радостина Николова - първият български детски автор, чиито книги се превеждат и продават в Китай, и неколкократен носител на наградата „Бисерче вълшебно“, едно от най-обичаните лица на bTV и дългогодишен посланик на „Да изчистим България заедно“ – Станислава Цалова, и детският писател, популярен с трилогията за приключенията на Унки Марлюнки - Иван Раденков.

Журито се допълва от Милена Радева, която има над 120 илюстрирани книги в цял свят и е създател на сайта „Българска илюстрация“, както и от Мария Пеева – главен редактор на любимия на хиляди български семейства сайт mamaninja.bg и щастлива майка на четирима синове. Те ще имат нелеката задача да отличат най-добрите плакати по няколко критерия, сред които оригиналност на идеята, послание, креативност и съответствие с поставената тема. Петнайсетте най-открояващи се творби ще получат пакет специални награди. Имената на наградените участници ще бъдат публикувани на сайта http://daizchistim.bg/ на 12.09.2019 г.Източник: balkanec.bg

Коментари (6)

 • Отговори (1) (0)
  1. добавен от: Анонимен 9 Август, 11:48

  Първа

 • Отговори (4) (2)
  2. добавен от: Анонимен 9 Август, 15:45

  Да чистат идиотите

 • Отговори (2) (2)
  3. добавен от: Анонимен 9 Август, 15:49

  Моето дете ще участва, хубава идея

 • Отговори (3) (0)
  4. добавен от: анализатор 10 Август, 15:30

  Според допитване на вестник Скравенско подмадурче това е "ала бла"

 • Отговори (1) (0)
  5. добавен от: Анонимен 11 Август, 10:15

  Защо градът е обгазен. Каква е причината. Уведомете хората.!!!

 • Отговори (1) (0)
  6. добавен от: Дочо секирата 28 Август, 00:44

  Уважаеми Орханийци имате привеилегията да сте обгрижвани от кмет в коалиция между ГЕРБ и БСП,нещо уникално!Доказано е вижте как ви го сложиха!

Добави коментар:

Назад

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички

Анкета » коментари (2)

Какво е Вашето мнение за затварянето на ул."Свобода?

Анкета » коментари (2)

Какво е Вашето мнение за затварянето на ул."Свобода?

отговори
Напълно съм съгласен (399)
70% Complete
Не съм съгласен (208)
70% Complete
Съгласен съм за еднопосочно затваряне на улицата (158)
70% Complete