Петък, 19 Април 2024, 23:13

Да плащаш винетка за път, който троши коли и застрашава животи?!

1 Април 2019, 13:11
(2) (0)
Ботевград - Новини
Прочетена: 6873 35


Стотици са сигналите от граждани, които постъпват всекидневно до balkanec.bg по повод състоянието на пътя Ботевград-Врачеш. Последният достигна до нас преди броени минути, когато жители на с. Врачеш скъсаха предната дясна гума на автомобила си, след като попаднаха в огромна дълбока дупка. Семейството разказа, че опитите да заобиколят хилядите дупки по трасето вече се оказват неуспешни, тъй като заобикаляйки една дупка, автомобилът попада в друга. Местните недоумяват защо, след като плащат винетна такса и данъци, са принудени всеки ден да рискуват живота си и да трошат автомобилите си.

Дупките по отсечката, която свързва най-голямото село в община Ботевград с града вече не са стотици, а хиляди. Няма участък от пътното платно, който да не е осеян с множество дупки и неравности, които освен че са предпоставка за ПТП, затрудняват придвижването на хилядите жители от Ботевград и Врачеш, както и застрашават живота им. Местните жители са категорични, че състоянието на пътя започнало да се влошава, след като целият тежкотоварен трафик от столицата към Северна България бе пренасочен именно по пътя Ботевград-Врачеш поради ремонтни дейности на АМ „Хемус”. Да припомним, че и тогава жителите на с.Врачеш негодуваха и настояваха за поставяне на пътни знаци за ограничаване на скоростта, тъй като ТИР-овете се движеха с висока скорост, въпреки преминаването им през населеното място.

Направена от нас справка показва, че жителите на с.Врачеш по постоянен адрес, към днешна дата наброяват 3 430 души, а моторните превозни средства в селото са около 2 500. Изводът, който можем да направим е, че 2 500 МПС-та и над 3 000 души всекидневно минават по този участък, за който се изисква винетка, за да стигнат до работа или просто да посетят града. Освен че шофьорите излагат живота си на риск, все по-често  се налага да ремонтират автомобилите си, и са задължени да заплатят пътна такса /винетка/ за преминаване по екстремно, опасно трасе, осеяно с дупки. Стотици са хората от селото, които купуват винетка само заради този пътен участък, тъй като не напускат пределите на Ботевград, научихме при разговор с врачежани.

Жителите на Врачеш, а и тези на цялата община, на които им се налага да пътуват по пътя Ботевград- Врачеш, се питат кога той ще бъде ремонтиран и каква е причината за бездействието на институциите?!

Припомняме, че  отсечката е част от републиканската пътна мрежа и се стопанисва от Агенция „Пътна инфраструктура”. Защо агенцията не предприема действия по подобряване състоянието на пътя- остава под въпрос!?


Източник: balkanec.bg

Подобни новини

Коментари (35)

  • Отговори (16) (18)
    1. добавен от: Анонимен 1 Април, 14:01

    Защото едно гелосано джудже им е наредило така

    • (13) (1)
      1. добавен от: Анонимен 1 Април, 21:29

      Защото маймуната в общината не си върна пръста за тоя път, но за пътя зад сенсата веднага скача и го ремонтира с общински пари

    • (1) (1)
      2. добавен от: Анонимен 2 Април, 11:01

      Серем ти у кривото гърло тульовец!!

  • Отговори (10) (16)
    2. добавен от: Анонимен 1 Април, 14:02

    Ако някой заблуден все още вярва, че ГРОБ ще спечелят изборите, то по-скоро :
    1. слънцето би угаснало, 2. Земята би спряла да се върти, 3. Кремълското Джудже би свалило със замах на "Красная площадь" високите си токчета и жартиерите, 4. Меркел и Мей биха си сменили пола, оперирани от школувано-обиграните професионални ръчици на ирански джендър-хекимин, 5. Макрон би се превърнал от перманентен бабоеб в страстен джуниър-еб, 6. Бойко би драснал клечка кибрит на своята настолна Библия-светиня "Винету", 7. Майката на Нацията Цецка би спечелила всички конкурси "мис Вселена", 8. Физкултурникът би дал от воле на прокуратурата тъща си за 6-те апартамента, 9. Импексовата биволица би се целунала нежно и в захлас с украинския мъжествен ПЕСоглавец, 10. Милийончева би отстъпила първото си място от листата за Европейски парламент на гореспоменатия честен и почтен представител на семейство "Съселови", 11. Пекинска-Виетнамската Патица би се завърнала към корените си в ямболското си село да отглежда качествено и без загуби мънички, сладко-подскачащи бройлерчета, 12. енциклопедичният Литературовед Лютив Бостан би приел с радост християнството, с охота българския език за майчин и би се плеснал фриволно три пъти за късмет с ръчици отзад, 13. нашишкавяло-плондерстият македоно-одрински Псевдовойвода би се отказал от неуморната си, благородно-патриотична дейност в сферата на българските паспорти и би направил 345 набирания на лост, гол до кръста, с развяти от свежия пролетен бриз руси кичури - пред невярващите сурати на пищящите му от екзалтация, верни фенки, 14. Генерал Деси би се отказала от фриволно-закачливите си забежки в противоположната лента със служебния автомобил в бърз устрем за закупуване на поредния изящно-покъртителен, иновативно-авангарден моден аксесоар (плетена рокля до колената без ръкави) с лични средства

    • (15) (1)
      1. добавен от: Анонимен 1 Април, 21:27

      О червени троле от БСП, не си ли разбрал на вашата партия принадлежи само едно - миналото

  • Отговори (5) (2)
    3. добавен от: Анонимен 1 Април, 14:05

    :x :x :x голямо безибразие

  • Отговори (15) (3)
    4. добавен от: Аномимен 1 Април, 14:10

    Не е зле екипът на Балканец да се повози малко и по пътят Ботевград-Литаково

  • Отговори (18) (1)
    5. добавен от: Анонимен 1 Април, 14:28

    Протест и спиране на трафика всекидневно, да видим до кога ще се ослушват от пътна инфраструктура

  • Отговори (10) (2)
    6. добавен от: Анонимен 1 Април, 14:32

    Не е злие балканци да идат и до язовир Бебреш.

  • Отговори (10) (5)
    7. добавен от: Анонимен 1 Април, 14:40

    Това се вика път на кожа????? винетки,данаци, още какво ли не.Просто БЪЛГАРИЯ

  • Отговори (15) (21)
    8. добавен от: Анонимен 1 Април, 14:42

    ЗАТОВА ЩЕ СИ ГЛАСУВАМ САМО ЗА ГЕРБ ВЕЧЕ И НЕЩАТА ЩЕ СЕ ПРОМЕНЯТ .ТИЯ МЕСТНИТЕ НИ ИЗЛЪГАХА ПРЕДИ 3.5 г. .

  • Отговори (22) (15)
    9. добавен от: Анонимен 1 Април, 14:51

    8 местните се мъчат, но герберите пречат яко

    • (12) (5)
      1. добавен от: Анонимен 1 Април, 21:26

      Кой се мъчи -мъчат се на маси и софри

  • Отговори (16) (5)
    10. добавен от: Анонимен 1 Април, 14:53

    ПРАВ СИ 9 ,ТОЙ МЪРЗЕЛЪТ НЕ МОРИ А МЪЧИ.

    • (15) (2)
      1. добавен от: Анонимен 1 Април, 21:19

      Не е мързел, некомпетентност е

Добави коментар:

Назад

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички
виж всички

Анкета » коментари (4)

Ще има ли предсрочни избори отново?

Анкета » коментари (4)

Ще има ли предсрочни избори отново?

отговори
Да. Категорично! (168)
70% Complete
Не. Само се пазарят за порциите във властта. (121)
70% Complete
Не знам и не ме интересува. (41)
70% Complete
Поредната политическа глупост. (49)
70% Complete