Петък, 29 Март 2024, 12:42

Дадоха 15 дни отсрочка на Виктория Русимова

27 Март 2013, 12:14
(0) (0)
Ботевград - Новини
Прочетена: 6207 29


Днес, 27 март, е датата на която Виктория Русимова трябва да освободи жилището си на ул. „Преслав” 2  в присъствието на съдия-изпълнител. По този повод, както вече писахме, пристигна внушителна група от гражданските протести в София - „Орлов мост” и форум „Обединение”,  за да попречат изгонването на Русимова от апартамента й.
Юристът от групата на протестиращите, Николай Гацев, проведе пред журналисти разговор по телефона, лично с Емил Димитров – бивш депутат от ГЕРБ, за евентуална помощ от негова страна. По-късно, въпросният юрист бе задържан и отведен в районното управление, тъй като се поля с бензин.
На място, пред входа, бяха изпратени екипи на полицията и пожарната. Дошлите протестиращи опитаха да влязат във входа и да се качат до апартамента, където се намира Виктория Русимова, но бяха спрени от полицейските служители. Докато траеха сблъсъците между полицаите и протестиращите граждани, репортери установиха, че госпожа Русимова се е поляла с бензин. Поради бързата намеса на органите на реда, обаче, не се стигна да крайности.  В крайна сметка единствено съдия-изпълнителят бе допуснат да апартамента.
На място бяха и новите собственици на апартамента. „Много съм уплашена и притеснена в момента. Нашата цел не е да се правят такива компромати. Целта ни е единствено да вземем това, което вече сме платили. Това жилище е наше, толкова време чакахме, за да влезем. Изчакахме съдия-изпълнител да даде дата, за да можем да влезем в жилището. Не искаме да правим изпълнения – да се бутаме и блъскаме по стълбището. Разбираме, че на тези хора им е трудно и че няма къде да отидат” – сподели момичето, което е закупило апартамента, след като той е бил обявен на търг от съда.
 
Да се срещне с гражданите, подкрепящи Виктория Русимова, пристигна и  кметът Георги Георгиев. Групата от София изрази притеснението си, че госпожа Русимова ще остане на улицата, и че във  въпросното второ жилище на госпожата е невъзможно да се живее. Хората помолиха за отсрочка и също така да се направят необходимите  проверки по случая. Друг аргумент, който посочиха, бе че г-жа Русимова не е уведомена, че апартаментът й се продава. При такъв случай, трябва да има знак и табелка на входа, че се продава.
Кметът отговори, че това са въпроси, на които трябва да отговори Правосъдието, тъй като жилището на Виктория е иззето не по нареждане на Общината, а от Съдебните власти. Въпреки,че не е в неговите правомощия да се разпорежда, кметът се съгласи да се срещне с Виктория Русимова, със съдия – изпълнителя, с адвоката на семейството, закупило апартамента и  с две от представителките на гражданите. Той също призова да не се стресират  гражданите, живеещи в блока.
На самата среща не бяха допуснати журналисти. Близо 30 минути продължиха разговорите, като накрая господин Георгиев заяви, че са стигнали до споразумението, да се отложат нещата за 15 дни. „Още днес казах лично на госпожата, че ако няма финанси, да заповяда в 14.00ч. и ще й осигурим 300-400 лв. за адвокат. В рамките на тези 15 дни, да се преразгледа целият случай и когато се срещнем отново, тя да е убедена, че или действително е длъжник или не е” – заяви господин Георгиев. Той допълни още, че в случай Виктория Русимова напусне жилището, ще й бъде предоставена стая от общинска къща.
Гражданите от София, дошли да подкрепят Виктория, благодариха на кмета за неговата намеса.
Събитието отразиха национални телевизии и вестници.

 


Източник: видео NovaTv

Коментари (29)

  • Отговори (0) (0)
    1. добавен от: Анонимен 27 Март, 12:21

    Абе какво искате от кмета. Той да си гледа неговата работа, да не би той да се е подписал под заема на тая пияница.

  • Отговори (0) (0)
    2. добавен от: Анонимен 27 Март, 12:33

    Marsh na taq piqnica, dobre sa i vzeli jilishteto

  • Отговори (0) (0)
    3. добавен от: Анонимен 27 Март, 12:34

    Kmeta e velik, toi opravi rabotata, bravoooo.

  • Отговори (0) (0)
    4. добавен от: Анонимен 27 Март, 12:41

    AIDE DAITE DA OPRAVIM LUDITE V DARJAVATA

  • Отговори (0) (0)
    5. добавен от: Анонимен 27 Март, 12:49

    Trudno shte se opravq, nqma shans cqlata dyrjava ni e luda

  • Отговори (0) (0)
    6. добавен от: анонимен 27 Март, 12:51

    ето такива хора занимават днес цялата ни общественост със глупостите си-същите като нея са и тези "протестиращи"които определено вече незнаят нито какво искат нито каква им е работата-това че те са без работа не означава че трябва да ни занимават по цял ден със подобни глупости-ами дайте да обявим неработен ден за всички институции в града и да чакаме дали ще се запали тази или не-май ми се струва че точно тази ще е последната която ще се самозапали

  • Отговори (0) (0)
    7. добавен от: Анонимен 27 Март, 13:03

    Само умряхме от студ, и тая не се запали да гледаме сеира.

  • Отговори (0) (0)
    8. добавен от: Анонимен 27 Март, 13:20

    ако и помогне кмета ще видите колко самозапалващисе ще има

  • Отговори (0) (0)
    9. добавен от: Анонимен 27 Март, 13:39

    АЙДЕ СТИГА СЕ СЕ ЗАНИМАВАЛИ С ТАЯ ПРОПАДНАЛА ....... КЪДЕТО ГИ РАЗТВАРЯ ЗА ЧАША РАКИЯ...ПОМОГНЕТЕ НА БОЛНИТЕ ХОРА, КОИТО ИМАТ НУЖДА ОТ ЖИВОТОСПАСЯВАЩИ ОПЕРАЦИИ А НЕ НА ТАКИВА КЪДЕТО ТЕГЛЯТ ЗАЕМИ ЗА ДА ЖИВЕЯТ ДОБРЕ И КАТО ДОЙДЕ МОМЕНТА ДА СИ ПЛАЩАТ ДА СЕ КРИЯТ КАТО МИШКИ...ДА СЕ ПАЛЯТ АКО ИМ СТИСКА...И АЗ ИМАМ ЗАЕМИ И ЗАДЪЛЖЕНИЯ, БЕЗРАБОТНА СЪМ, НО НЕ СЪМ ТРЪГНАЛА ДА СЕ ПАЛЯ ИЛИ КВОТО И ДА БИЛО....ЖИВОТА Е ТЕЖЪК, НО ВСИЧКИ НИЕ СМЕ ДЛЪЖНИ ДА СЕ БОРИМ В ИМЕТО НА СЕМЕЙСТВАТА СИ И ДЕЦАТА СИ...И НАЙ-ВЕЧЕ ДА СЕ ПРОСТИРАМЕ СПОРЕД ЧЕРГАТА СИ....

  • Отговори (0) (0)
    10. добавен от: анонимен 27 Март, 13:41

    и аз така смятам №8-човека е проявил някаква човещина но едва ли ще бъде разбран правилно

Добави коментар:

Назад

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички

Анкета » коментари (2)

Ще има ли предсрочни избори отново?

Анкета » коментари (2)

Ще има ли предсрочни избори отново?

отговори
Да. Категорично! (105)
70% Complete
Не. Само се пазарят за порциите във властта. (110)
70% Complete
Не знам и не ме интересува. (31)
70% Complete
Поредната политическа глупост. (36)
70% Complete