Петък, 29 Март 2024, 07:20

Дългоочакваното саниране на детската градина във Врачеш ЗАПОЧНА

16 Август 2018, 13:06
(0) (0)
Ботевград - Новини
Прочетена: 3043 14


От началото на миналата седмица  стартираха дейностите за въвеждане на мерки за енергийна ефективност в сградата на ДГ "Детелина"- с .Врачеш. Ремонтните дейности се очаква да приключват на 3-ти септември, когато малчуганите трябва да влязат в заведението. Както по-рано оповестихме, договорът на обществената поръчка е в размер на 163 000лв с включено ДДС. Фирмата изпълнител е ДЗЗД „Ахинора билд”.

Основните строително-монтажни дейности, които се извършват и предстои да бъдат извършени, са изграждане на топлоизолационна система от EPS и XPS, 10см. Дограмата на цялата сграда вече е подменена с петкамерна, с К-стъкло. Предстои да бъдат шпакловани всички външни стени отвътре, за задържане на топлината и освежаването на вътрешните помещения. Ще бъдат поставени 5 газови бойлера за топла вода. В момента на строителната площадка се трудят 12 човека, а управителят на фирмата Теодор Серафимов всекидневно е на обекта, за да контролира работата на строителите и за да бъде сигурен, че ремонтите дейности ще бъдат изпълнени в срок.

Пред наш репортер 23-годишният управител сподели, че със стартирането на ремонта е поел голямо предизвикателството, тъй като в твърде кратък срок  сградата трябва да е готова, за да посрещне децата. „Поехме това предизвикателство заради интереса на гражданите, и ще се справим”, заяви Теодор.

Директорът на ДГ „Детелина” Зорница Ташева е много ентусиазирана и радостна от положителната промяна, която касае удобството и уюта на най-малките жители на с. Врачеш, както и е свързана със спокойствието на родителите. „Благодаря на общинското ръководство за поетия ангажимент и изпълнените обещания. Затова че в точния момент се правят тези ремонти дейности. Най-подходящият месец е именно август, когато всички деца са лятна ваканция и ние спокойно можем да освежим градината и отвътре с дарените материали. Благодарим и на ДЗЗД „Ахинора билд” затова че на добра воля се съгласиха да изпълнят и вътрешните ремонти за освежаване на стаите със строителните материали, които ни бяха дарени от българската компания за производство на сухи строителни смеси "Глобус Билд" със съдействието на общинския съветник от ГЕРБ Дамян Маринов.

Днес управителят на фирмата Теодор Серафимов и директорът на детската градина Зорница Ташева бяха изправени пред трудната задача да решат какъв цвят е най-подходящ за външността на сградата. И на какъв цвят се спряха… това ще бъде изненадата за малките възпитаници.


Източник: balkanec.bg

Коментари (14)

  • Отговори (22) (0)
    1. добавен от: Анонимен 16 Август, 13:25

    Браво млади хора! Гласувахме за промяна и я има

  • Отговори (3) (14)
    2. добавен от: Анонимен 16 Август, 13:40

    Никакво саниране няма да има, тоя Теодор по София го не искат че паднаха изолациите дет е правил. Не знам как го вземат без да го проучат. Работниците незавършили Студентчета....

    • 1.

      Коментарът беше изтрит поради използването на нецензурни или неуместни изрази!

  • Отговори (13) (0)
    3. добавен от: Анонимен 16 Август, 16:06

    Ехх,веднага да оплюетеее

  • Отговори (11) (0)
    4. добавен от: Анонимен 16 Август, 16:17

    Познавам тези момчета - строителите. Много са добри. Сигурен съм, че ще се справят в срок и ще положат максимум усилия за постигане на най-добро качество.

  • Отговори (2) (12)
    5. добавен от: Анонимен 16 Август, 19:46

    И най важното, да се поставят камери и вътре в помещенията така и отвън , за да се знае кой какво прави , че като слушам какво става там .......

  • Отговори (11) (0)
    6. добавен от: Анонимен 16 Август, 20:14

    ДОБРЕ!!

  • Отговори (12) (0)
    7. добавен от: Гост 16 Август, 21:12

    Недейте да злобеете хора. Всичко, което се прави е за вашите деца.

  • Отговори (10) (0)
    8. добавен от: Анонимен 16 Август, 23:17

    Врачежани все не са доволни,все нещо искат и изискват,правиш го и те пак не са доволни и плюят...Колко деца са отгледани в тази детска градина,бъдете благодарни на персонала които отглежда децата Ви и ги гледа като писани яйца само да сте доволни...Бъдете положителни и се радвайте,всичко което се прави ,нали е за селото и за Вашите деца :)

  • Отговори (3) (6)
    9. добавен от: Даниел Серафимов 17 Август, 12:29

    Спах със сестра му. Ще видите как ще падне всичко дет е направено. Никакво качество. Първо да проверяват преди да вземат. Тоя измазник от Копривщица...

    • 1.

      Коментарът беше изтрит поради използването на нецензурни или неуместни изрази!

  • Отговори (8) (0)
    10. добавен от: Анонимен 17 Август, 15:14

    не мисля,че тук трябва да се коментират такива неща !!!

Добави коментар:

Назад

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички

Анкета » коментари (2)

Ще има ли предсрочни избори отново?

Анкета » коментари (2)

Ще има ли предсрочни избори отново?

отговори
Да. Категорично! (105)
70% Complete
Не. Само се пазарят за порциите във властта. (110)
70% Complete
Не знам и не ме интересува. (31)
70% Complete
Поредната политическа глупост. (36)
70% Complete